Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

«Τα πρώτα βήματα του σοσιαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα μέσα από τις σελίδες ενός φυλλαδίου»: Διάλεξη στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Με διάλεξη του ιστορικού Στάθη Κουτρουβίδη & συζήτηση για «τα πρώτα βήματα του σοσιαλιστικού κινήματος στις αρχές του 20ού αιώνα, τους πρώτους σοσιαλιστικούς κύκλους και τις πρώτες εκδόσεις, καθώς και για τις πρώτες αντιδράσεις στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς» συνεχίζει τις εκδηλώσεις διαλόγου ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Τετάρτη
19 Ιουνίου στις 8.00μμ.

Μετά το τέλος της συζήτησης θα ακολουθήσει το πρόγραμμα του «Καλλίπολις» «Πάντα ν΄ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε», με σπιτικά μεζεδάκια, κρασί, καλή διάθεση και κέφι με ή χωρίς όργανα, με ή χωρίς θεματολογία.



Για τον Στάθη Κουτρουβίδη:

Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης στην κοινωνική και οικονομική ιστορία. Από τον Ιούνιο του 2016 απασχολείται ως υπάλληλος του Τμήματος Κοινοβουλευτικών Αρχείων στη Βιβλιοθήκη της Βουλής. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του συνέβαλε στην ανάδειξη, τεκμηρίωση των Αρχείων της Βιβλιοθήκης της Βουλής και υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος της Μόνιμης Έκθεσης Νίκου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα. Μελετά την ελληνική οικονομία και κοινωνία του 20ου αιώνα με πλήθος επιστημονικών άρθρων.


Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου