Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Προβολή της ισπανικής κωμωδίας «Perdiendo el Norte» στην αυλή του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Με την ισπανική κωμωδία, του Nacho G. Velilla «Perdiendo el Norte», συνεχίζονται οι υπαίθριες προβολές στην όμορφη & δροσερή αυλή του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 9.00μμ.

Στη φιλόξενη αυλή του «
Καλλίπολις» οι σινεφίλ μπορούν πλέον να παρακολουθούν επιλογές από τις καλύτερες ταινίες του παγκόσμιου
και ελληνικού κινηματογράφου που προτείνουν τα μέλη και οι φίλοι/ες της συλλογικότητας και ταυτόχρονα να απολαμβάνουν το αναψυκτικό, τη μπύρα, τον καφέ ή το ποτό τους, κάθε Κυριακή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.


Λίγα λόγια για την ταινία από το filmakias.gr:

Ισπανική κωμωδία, 2015, έγχρωμη, 104’, σε σκηνοθεσία Nacho G. Velilla, με τους: Yon González, Julián López, Blanca Suárez, Malena Alterio, Úrsula Corberó.

Δύο νεαροί Ισπανοί, μετά από χρόνια σπουδών και μεταπτυχιακών, μένουν άνεργοι εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης.
Απογοητευμένοι από την κατάσταση στη χώρα τους αποφασίζουν να φύγουν για τη Γερμανία, όπου εκεί τα πράγματα είναι καλύτερα, πιστεύοντας πως οι Γερμανοί θα εκτιμήσουν τα προσόντα τους και θα εκεί θα ζήσουν ζωή χαρισάμενη.
Έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα όσο τα έχουν φανταστεί.

Τι έχουμε εδώ

Μια ισπανική κωμωδία, ανάλαφρη, ευχάριστη που δίνει στον θεατή πολλά μηνύματα, ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλει την αδικία που έχει υποστεί η νέα γενιά της Νότιας Ευρώπης.


«Είμαστε η γενιά με τα περισσότερα προσόντα στην ιστορία, αυτή που την προετοίμασαν οι γονείς της για να ζήσει καλύτερα από αυτούς, μα που τελικά κατέληξε να ζει όπως οι παππούδες της.»

Αυτή η φράση ακούγεται στην αρχή της ταινίας, η οποία είναι ουσιαστικά και το ρεζουμέ της υπόθεσης.

Μια κριτική και συνάμα χιουμοριστική ματιά στην οικονομική κρίση, στα λάθη της προηγούμενης γενιάς, αυτή των γονιών μας, αλλά και στη σκληρή πολιτική της Ε.Ε, της οποίας τα σπασμένα πληρώνουνε αδρά Ισπανοί, Ιταλοί, Έλληνες και Πορτογάλοι, όπως λέει και ο πρωταγωνιστής Yon Gonzales στην ταινία.
Εκείνος, οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στο business administration και ο φίλος του χημικός, καταλήγουν να φτιάχνουν φαλάφελ στην κουζίνα ενός Τούρκου στη Γερμανία για να επιβιώσουν, απογοητευμένοι από τη ζωή τους για τα τόσα όνειρα που κάνανε.
Όμως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και εκείνοι τελικά θα συνεχίσουν το κυνήγι της ευτυχίας μέχρι να τα καταφέρουν!

Συντελεστές


Σκηνοθετεί ο Nacho G. Velilla, ενώ στο σενάριο είναι -εκτός από τον ίδιο- άλλοι τρεις ταλαντούχοι σεναριογράφοι. Ο Oriol Capel, Ο David S. Olivas και ο Antonio Sánchez.
Όλοι μαζί καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια αξιολάτρευτη θα έλεγα, κωμική και ταυτόχρονα συγκινητική ταινία, που αφήνει πολύ γλυκά συναισθήματα στον θεατή, παρόλο που καταπιάνεται με ένα τόσο πικρό θέμα.
Η μουσική είναι του Juanjo Javierre και ως συνήθως σε τέτοιου είδους ταινίες, είναι ευχάριστη, ανάλαφρη, χωρίς, βέβαια, να είναι κάτι το εκπληκτικό που θα κλέψει την παράσταση.


Πρωταγωνιστές είναι το διάσημο ζευγάρι της Ισπανίας Yon González και Blanca Suárez, δύο από τους πιο μεγάλους σταρ της χώρας, οι οποίοι είναι ζευγάρι και στη ζωή και έχουν μοναδική χημεία μεταξύ τους. Εκτός αυτού όμως είναι και υπέροχοι ηθοποιοί.
Μαζί τους ένα team πολύ ταλαντούχων, κωμικών κυρίως, ηθοποιών, οι οποίοι βάζουν ο καθένας τη δική του πινελιά στην ταινία, κάνοντας το αποτέλεσμα να είναι απολαυστικό.
Να αναφέρω επίσης πως στην ταινία παίζει και η Úrsula Corberó ή όπως είναι πλέον γνωστή, η Τόκιο από το περιβόητο Casa de papel. Μόνο που ο ρόλος της στη συγκεκριμένη ταινία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτόν του σήριαλ!

Για το «
Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.



Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου