Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Παρουσίαση του Βιβλίου του Δ. Χατζησωκράτη «Πολυτεχνείο ‘73» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, με αφορμή την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θα μιλήσει για το βιβλίο του «Πολυτεχνείο ‘73. Αναστοχασμός μιας Πραγματικότητας» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 7.30μμ.

Ο συγγραφέας ήταν μέλος της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου το '73 και για το βιβλίο του τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο Λογοτεχνίας / Χρονικό, Μαρτυρία.

Μετά το τέλος της συζήτησης έχει προγραμματισθεί φιλικός μπουφές με κρασί και φαγητό - ρεφενέ μελών & φίλων της συλλογικότητας για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».





Για τον Δημήτρη Χατζησωκράτη:

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης γεννήθηκε στην Ερμιόνη το 1951. Είναι πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός (ΕΜΠ 1975). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία.

Πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα στις γραμμές του αριστερού φοιτητικού κινήματος συμμετέχοντας στην ΚΟΣ και τον «Ρήγα Φεραίο». Ήταν μέλος της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου το '73.

Διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας «Θούριος» την πρώτη μεταπολιτευτική περίοδο και ήταν μέλος του Γραφείου του ΚΣ του «Ρήγα Φεραίου». Το 1984 εκλέχτηκε μέλος του Ε.Γ. της ΕΑΡ. Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού και υπεύθυνος για τη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση μέχρι το 1999. Διευθυντής της εφημερίδας "Η Αυγή" (1999-2000). Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και μέλος του συντονιστικού της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο Λογοτεχνίας/ Χρονικό, Μαρτυρία για το βιβλίο του: «Πολυτεχνείο 73. Αναστοχασμός μιας Πραγματικότητας.»

Όπως αναφέρει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του:

«...Η συμπύκνωση των στόχων της εξέγερσης στα δυο καίρια αιτήματα ευρύτερης κατανόησης και αποδοχής -πτώση της δικτατορίας και απαλλαγή από τα στηρίγματα της και την εξάρτηση της χώρας- ήταν εκείνη που μετέτρεψε τη φοιτητική έκρηξη σε παλλαϊκού χαρακτήρα ξέσπασμα ενάντια στη δικτατορία…»

Σημαντική υπενθύμιση:


Οι ενδιαφερόμενοι/ες για συμμετοχή στο Μάθημα Μπριτζ, στο Ρέικι και τη Γυμναστική, καθώς και στα σεμινάρια κοσμήματος που θα συνεχισθούν τον Δεκέμβριο, θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6970081056, ώστε να καθοριστούν τα τμήματα και οι συνεδρίες.

Στο ίδιο τηλέφωνο οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να ορισθεί η ημερομηνία (η μέρα θα είναι Σάββατο) για την εκδρομή/ξενάγηση στο Μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα.

Παράλληλα ο Χώρος συγκεντρώνει διάφορα αντικείμενα που δεν είναι χρήσιμα στους κατόχους τους, τα οποία θα εκτεθούν στο Παζάρι του Δεκεμβρίου.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (
Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.



Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου