Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Παρουσίαση του βιβλίου «Ζαβολιά» του Κώστα Ποντικόπουλου στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» και οι εκδόσεις «Εύμαρος» καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Ποντικόπουλου «Ζαβολιά» την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 7.30μμ.

Στον φιλόξενο χώρο του «Καλλίπολις», θα μιλήσουν για το βιβλίο
η Σωσώ Μακρή, εκπαιδευτικός, συγγραφέας
ο Πέτρος Κακολύρης, εκδότης
και ο Κώστας Ποντικόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου.
 
Αποσπάσματα θα διαβάσει η Ζηνοβία Κόγιου, μέλος της Θεατρικής Ομάδας του Ο.Π.Α..

Είναι το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα που φιλοξενείται στον Χώρο, καθώς τον Ιούλιο του 2017 είχε γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του «Τα μπλουζ του Αγίου Παντελεήμονα».

Όπως είναι καθιερωμένο, μετά το τέλος της παρουσίασης έχει προγραμματισθεί φιλικός μπουφές με κρασί και φαγητό - ρεφενέ μελών & φίλων της συλλογικότητας για την ενίσχυση του Χώρου.




Για τη «Ζαβολιά»:

Ό, τι ζήσαμε δεν ξεγράφει. Μένει μέχρι το τέλος, όποιο κι αν είναι αυτό. Και πιο πολύ απ' όλα, η ενοχή κι ο έρωτας.

Δεν ήμασταν παιδιά εμείς, όχι, δεν ήμασταν. Τσακάλια ήμασταν, αγρίμια αχόρταγα να κατασπαράξουμε τη ζωή. Αιωρούμενα ανάμεσα στο παιδί και τον έφηβο, να μην είσαι ούτε το ένα ούτε το άλλο, ή μάλλον να είσαι και τα δύο και να κομματιάζεσαι ανάμεσά τους.
Με όλη την ακόρεστη πείνα του κορμιού και της καρδιάς, με όλες τις μικρές και μεγάλες μέσα σου βίες που και στα δύο βράζουν. Να ψαχουλεύουμε στα τυφλά τους εαυτούς μας, βήμα το βήμα, λέξη τη λέξη, βλέμμα το βλέμμα, άγγιγμα το άγγιγμα.

Λένε πως ο φόβος του ανθρώπου είναι ο φόβος του θανάτου. Μα εγώ πιστεύω πως ο φόβος του ανθρώπου είναι ο φόβος της ζωής. Γι' αυτό σου λέω: η ζωή πρέπει να σπαταλιέται. Όσο περισσότερη σπαταλάς, τόσο περισσότερη αποταμιεύεις. Αντίθετα, αν προσπαθήσεις ν' αποταμιεύσεις τη ζωή, την έχεις ξοδέψει τζάμπα και βερεσέ.

Για τον συγγραφέα:


Ο Κώστας Ποντικόπουλος γεννήθηκε στον Κολωνό και μεγάλωσε στον Άγιο Πανελεήμονα και την Κυψέλη. Σπούδασε αρχιτεκτονική στη Ρώμη.
Από το 1987 έχει γραφείο στο Μαρούσι. Αρχές δεκαετίας του '80 ήταν τακτικός συνεργάτης του περιοδικού “Μουσική”. Αρχές δεκαετίας του '90 έκανε, με την Μαριλένα Βενιέρη, την εκπομπή “Στη σκιά των Απεννίνων” για το ιταλικό τραγούδι, στο δημοτικό ραδιόφωνο Νέου Ηρακλείου, “9.41 Επικοινωνία FM”.
Τα τελευταία τρία χρόνια γράφει στην εφημερίδα του Μαρουσιού, “Αμαρυσία”.

Ο Κώστας Ποντικόπουλος δεν θεωρεί τον εαυτό του συγγραφέα, αλλά τα βιβλία του που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Εύμαρος προδίδουν μια πένα με ευαισθησία και έναν άνθρωπο που, αν δεν είναι επαγγελματίας γραφιάς, είναι σίγουρα «επαγγελματίας
αναγνώστης».
Όλα ξεκίνησαν την δεκαετία του 80 από το θρυλικό περιοδικό «Μουσική».

Στην αφήγηση όμως της ζωής του, ο αρχιτέκτονας που αγαπά τον τρόπο με τον οποίο συμπλέκεται το παρόν και το παρελθόν μιλά και για άλλα πράγματα εκτός από τα γραπτά του. Η πολιτική στην τέχνη, η Ιταλία όπως την βίωσε σπουδάζοντας εκεί «τότε», η περίοδος που ήθελε να φοράει φουστανέλες, η θέση των χαμογελαστών ανθρώπων στον κόσμο, η ζουληγμένη αλήθεια της δημιουργίας είναι μερικά μόνο από αυτά…
Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Σημαντική υπενθύμιση:

Οι ενδιαφερόμενοι/ες για συμμετοχή στο Μάθημα Μπριτζ, στο Ρέικι και τη Γυμναστική, καθώς και στα σεμινάρια κοσμήματος που θα συνεχισθούν τον Δεκέμβριο, θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6970081056, ώστε να καθοριστούν τα τμήματα και οι συνεδρίες.

Στο ίδιο τηλέφωνο οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να ορισθεί η ημερομηνία (η μέρα θα είναι Σάββατο) για την εκδρομή/ξενάγηση στο Μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα.

Παράλληλα ο Χώρος συγκεντρώνει διάφορα αντικείμενα που δεν είναι χρήσιμα στους κατόχους τους, τα οποία θα εκτεθούν στο Παζάρι του Δεκεμβρίου.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου