Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Καταγγελία του «Καλλίπολις» για τη ρατσιστική - φασιστική ανάρτηση αντιδημάρχου

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» καταδικάζει απερίφραστα την ρητορική μίσους, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας,
που αναπαράγει η χθεσινή εμετική ανάρτηση του αντιδημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Πέτρου Ξηνταβελώνη, (που εκτός από τον θεσμικό ρόλο του αντιδημάρχου είναι και εκπαιδευτικός!), με αφορμή την φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας της Λέσβου.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν αποτελεί απλό δείγμα μισαλλόδοξης γραφής και νοοτροπίας, αλλά καλλιεργεί ακροδεξιές τάσεις και υποθάλπει ρατσιστικά και φασιστικά ένστικτα μέσα στην κοινωνία.

Θα περιμέναμε από μια δημοκρατική δημοτική αρχή και έναν άλλον δήμαρχο να αντιδράσει άμεσα αποπέμποντας τον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο από τις δημόσιες θέσεις που κατέχει.
Αλλά ο δήμαρχος και η εκλεγμένη δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης μέχρι στιγμής σιωπά και δεν αμφιβάλλουμε ότι σε δεύτερο χρόνο θα βγει στην «αντεπίθεση» όπως είχε κάνει και με την παρέλαση των παραστρατιωτικών.

Καταγγέλλουμε και τασσόμαστε υπέρ όλων των αδυνάτων και συγκεκριμένα των προσφύγων, που ζουν κάτω από συνθήκες εξαθλίωσης, αναξιοπρέπειας και εκμετάλλευσης, αποτέλεσμα των ακροδεξιών αντιλήψεων και της ανικανότητας της κυβέρνησης.

Ως κοινωνικός χώρος αλληλεγγύης και πολιτιστικός σύλλογος που έχει δεχθεί κατ’ επανάληψη επιθέσεις από φασίστες - ναζιστές δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ακροδεξιό, φασίστα που δρα στο σκοτάδι να μείνει στο απυρόβλητο, οποιαδήποτε θέση «εξουσίας» και αν κατέχει.

Καμία ανοχή στη ρητορική του μίσους!

18.09.2020
«Καλλίπολις» Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου