Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Ξεκινούν τα Σεμινάρια Ιστορίας - Συνάντηση Γνωριμίας στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Ξεκινούν την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 7.30μμ, στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» τα Σεμινάρια Ιστορίας στα οποία θα διδάσκει ο ιστορικός Στάθης Κουτρουβίδης.

Τα Σεμινάρια Ιστορίας θα γίνονται μια φορά ανά μήνα και, όπως αναφέρει ο Στάθης Κουτρουβίδης που είναι και Πρόεδρος του «Καλλίπολις», στόχος είναι να απαντήσουμε μαζί στα ερωτήματα που υπάρχουν:

«Τι είναι η επιστήμη της ιστορίας;
Γιατί λέμε ότι ανήκει στις θεωρητικές επιστήμες;
Τι μελετά ακριβώς;
Γιατί μελετάμε το παρελθόν μας και σε τι μας βοηθά;
Αυτά τα ερωτήματα θα τα απαντήσουμε μαζί.
Παράλληλα θα μιλήσουμε για τις μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που προσεγγίζουμε και μελετάμε την ιστορία των παρελθοντικών κοινωνιών και τους παλαιότερους κοινωνικούς σχηματισμούς.
Τέλος θα αναφερθούμε στην ελληνική ιστορία και στις συνέχειες και τις ασυνέχειες, τις τομές που συνέβησαν στην πορεία του νεοελληνικού σχηματισμού έως τις μέρες μας».


Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του «Καλλίπολις» τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας & οι κανόνες της πολιτείας και γι' αυτό τα ομαδικά τμήματα είναι ολιγομελή και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για επικοινωνία, ραντεβού και δηλώσεις συμμετοχής στα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις»:
  • στα τηλέφωνα 6907528823 & 6944692711
  • με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056
  • με email στο kallipolis33@gmail.com

Τα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις» που έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι τώρα:
Πρόγραμμα Γυμναστικής:
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ορισθεί η Συνάντηση Γνωριμίας με τη γυμνάστρια Θεοδώρα Τσακανίκα, ώστε το Πρόγραμμα να ξεκινήσει τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου.

Για το «Καλλίπολις»:


Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου