Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Ντίνα Μπατζιά: Η δημοσιογράφος - συγγραφέας που θα διδάσκει Δημοσιογραφία & Δημιουργική Γραφή στο «Καλλίπολις»

Για πρώτη φορά δημιουργούνται στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» Εργαστήρια Δημοσιογραφίας και Δημιουργικής Γραφής στα οποία θα διδάσκει η δημοσιογράφος & συγγραφέας
Ντίνα Μπατζιά.

Τα Μαθήματα των Εργαστηρίων θα γίνονται κάθε Τρίτη, ώρες 5.00 - 7.00μμ στο «Καλλίπολις» και όλα τα σχετικά θέματα θα συναποφασιστούν στη Συνάντηση Γνωριμίας της δασκάλας με τους/τις ενδιαφερόμενους/ες, η οποία θα γίνει την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, ώρα 6.00μμ.

Ποια είναι όμως η Ντίνα Μπατζιά;

Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Έχει εργαστεί επί 30 χρόνια σε εφημερίδες, περιοδικά, portals και ραδιοφωνικούς σταθμούς, καλύπτοντας πολλά είδη δημοσιογραφίας - διαφορετικά ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, stories, ειδήσεις, σε εκδόσεις όπως: οι εφημερίδες «Δημοκρατικός Λόγος» και «Ελευθεροτυπία», «Έψιλον», enet.gr, «Γεωτρόπιο», ελληνικό και ισπανικό National Geographic, «Passport», σε λάιφ στάιλ έντυπα «Κλικ», «ΜΕΝ», στα εβδομαδιαία «Ταχυδρόμος» και «Κ», στα μουσικά περιοδικά «Ποπ και Ροκ», «Μουσικό Café», «ΔΙΦΩΝΟ».

Επίσης σε πλήθος εντύπων ευρωπαϊκών και αμερικανικών με θέματα από Ελλάδα μέσα από την συνεργασία-συμμετοχή στην συλλογικότητα δημοσιογράφων-φωτορεπόρτερς και εικονοληπτών Doc4Life.

Στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΕΡΑ2 και ΕΡΑ4 και μέχρι σήμερα στον 105,5 Στο Κόκκινο - stokokkino.gr σε σειρά δικών της εκπομπών, και στα δελτία ειδήσεων.

Αρθογραφεί επίσης σε portals όπως tvxs.gr, left.gr, realpolitik.gr, ideologio.gr, stokokkino.gr, avgi.gr, στο thryallida blogspot κ.ά.

Γενικότερα γράφει: έρευνα - editing - συγγραφή σεναρίων για documentary films, όπως «Ο Θησαυρός της Λιμνοθάλασσας» που βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ ECOCINEMA 2003, κείμενα για multimedia , στίχους για τραγούδια, κείμενα για θέατρο αλλά και για την επικοινωνία συλλογικοτήτων, διηγήματα και νουβέλλες.

Έχει διδάξει βασικές αρχές δημοσιογραφίας σε εκπαιδευτικά προγράμματα ενηλίκων σε ΙΕΚ.
Έχει στηρίξει επικοινωνιακά δομές κοινωνικής και πολιτιστικής παρέμβασης και κινηματικής δράσης.

Το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής είναι για ενήλικες και περιλαμβάνει: Αφήγηση: βασικές έννοιες, ερεθίσματα, εργαλεία και εκφραστικά μέσα - Από την δημιουργική ανάγνωση στην τέχνη της μυθοπλασίας - Ξεκλειδώνοντας το γράψιμο - Από τη θεωρία στην πράξη: Εργαστήρι διηγήματος/νουβέλας/άρθρου

Το Εργαστήριο Δημοσιογραφίας περιλαμβάνει βασικές αρχές δημοσιογραφίας, δημοσιογραφική δεοντολογία, ο ρόλος των δημοσιογράφων στις κρίσεις - ΜΜΕ την εποχή των social media

Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του «Καλλίπολις» τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας & οι κανόνες της πολιτείας και ως εκ τούτου, τα ομαδικά τμήματα είναι ολιγομελή και οι θέσεις περιορισμένες.

Για επικοινωνία, ραντεβού και δηλώσεις συμμετοχής στα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις»:

  • στα τηλέφωνα 6907528823 & 6944692711
  • με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056
  • με email στο kallipolis33@gmail.com

Τα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις» που έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι τώρα:

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου