Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου η Συνάντηση Γνωριμίας του Εργαστηρίου Φωτογραφίας με τον Σπύρο Τσακίρη στο «Καλλίπολις»

Ένα διαφορετικό Εργαστήριο Φωτογραφίας ετοιμάζει ο σπουδαίος έλληνας φωτογράφος - φωτορεπόρτερ Σπύρος Τσακίρης στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» και θα γίνεται κάθε Πέμπτη με δύο ολιγομελή τμήματα, αρχαρίων & προχωρημένων.

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, ώρα 7.00μμ, στο «Καλλίπολις» θα γίνει η εξ αναβολής (λόγω καιρικών συνθηκών) συνάντηση γνωριμίας, όπου θα συνδιαμορφωθούν με τους/τις ενδιαφερόμενους/ες τα τμήματα και οι ώρες διεξαγωγής των μαθημάτων.

Δηλώστε συμμετοχή τώρα στα παρακάτω μέσα διευκρινίζοντας σε ποιο τμήμα θέλετε να ενταχθείτε:
 • στα τηλέφωνα 6907528823 - 6944692711
 • με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056
 • με email στο kallipolis33@gmail.com
Δείτε εδώ το event στο facebook 28.10.2021

Ακολουθεί σημείωμα της Φωτογραφικής Ομάδας του «Καλλίπολις»:
Φωτογραφία και Αλληλεγγύη

Η φωτογραφία είναι μια διαδικασία μοναχική, απόλυτα προσωπική. Τρόπος έκφρασης και δημιουργίας. Είναι όμως και μέσο δράσης, ανάδειξης κοινωνικών προβλημάτων και καταστάσεων.

Μπορεί να γίνει η φωνή εκείνων που δεν έχουν φωνή, τα μάτια εκείνων που δεν είναι παρόντες, η απόδειξη της βαρβαρότητας αλλά και του μεγαλείου της φύσης και του ανθρώπινου πνεύματος. Η φωτογραφία είναι δύναμη και η δική μας δύναμη είναι η αλληλεγγύη.

Πάνω σε αυτό το σκεπτικό ο Σπύρος Τσακίρης, φωτογράφος, φωτορεπόρτερ και κινηματογραφιστής, οργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εργαστήριο φωτογραφίας στον φιλόξενο χώρο του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» στο Ελληνικό.

Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες αποκτώντας τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις, να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν τα δικά τους φωτογραφικά τοπία, μετατρέποντας την ουτοπία σε φωτογραφική πραγματικότητα. Ένα φωτο-στεγασμένο κουτί μπορεί να μετεξελιχθεί από ένα απλό "εργαλείο", σε πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, μία ιδέα σε ένα ολοκληρωμένο multimedia έργο.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε σημαντικούς Έλληνες φωτογράφους που θα μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να οργανώσουμε φωτογραφικές δράσεις και να εφαρμόσουμε πρακτικά όσα διδασκόμαστε.

Περιεχόμενο φωτογραφικού εργαστηρίου
 • Βασικές αρχές φωτογραφικής διαδικασίας
 • Πορτραίτο
 • Φωτορεπορταζ
 • Σκηνοθετημένη φωτογραφία
 • Αισθητική αντίληψη και φωτογραφία
 • Φωτογραφική ηθική και δεοντολογία
 • Φωτογραφία δρόμου
 • Φωτογραφία θεάτρου – συναυλιών
 • Βασική γνώση επεξεργασίας – προγράμματα επεξεργασίας εικόνας
 • Φωτογραφία και συμπληρωματικές τέχνες
Έναρξη Μαθημάτων: Πέμπτη 21 Οκτωβρίου
Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του «Καλλίπολις» τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας & οι κανόνες της πολιτείας και γι' αυτό τα ομαδικά τμήματα είναι ολιγομελή και οι θέσεις περιορισμένες.

Για επικοινωνία, ραντεβού και δηλώσεις συμμετοχής στα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις»:
 • στα τηλέφωνα 6907528823 & 6944692711
 • με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056
 • με email στο kallipolis33@gmail.com
Τα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις» που έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι τώρα:
Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου