Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Δικτατορία των συνταγματαρχών & Αντιδικτατορικός Αγώνας: Το 2ο Σεμινάριο Ιστορίας στο «Καλλίπολις»

Την ιστορική περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών θα πραγματευθεί
 το δεύτερο Μάθημα των Σεμιναρίων Ιστορίας, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, ώρα 8.00μμ, στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».

Στα Σεμινάρια Ιστορίας, που γίνονται μια Τετάρτη ανά μήνα, διδάσκει ο ιστορικός Στάθης Κουτρουβίδης, που είναι και Πρόεδρος του «Καλλίπολις», ο οποίος σχετικά με το Σεμινάριο της Τετάρτης σημειώνει:
«Με αφορμή τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 1973, το μάθημα ιστορίας στον φιλόξενο χώρο του "Καλλίπολις", θα είναι η αφορμή για να αναζητήσουμε τα αίτια, το πώς οδηγηθήκαμε στη δικτατορία των συνταγματαρχών, τον αντιδικτατορικό αγώνα, αλλά και το τι ακολούθησε αυτήν την περίοδο, η οποία σημάδεψε, την πορεία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας».
Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του «Καλλίπολις» τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας & οι κανόνες της πολιτείας και γι' αυτό τα ομαδικά τμήματα είναι ολιγομελή και οι θέσεις περιορισμένες.

Για επικοινωνία, ραντεβού και δηλώσεις συμμετοχής στα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις»:
  • στα τηλέφωνα 6907528823 & 6944692711
  • με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056
  • με email στο kallipolis33@gmail.com

Τα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις» που έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι τώρα, μπορείτε να τα δείτε κάνοντας κλικ εδώ

Για το «Καλλίπολις»:


Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου