Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Ελληνική Επανάσταση: Ο ρόλος του Καποδίστρια και η ίδρυση του ελληνικού κράτους - 5ο Σεμινάριο Ιστορίας του «Καλλίπολις»

Την Τρίτη 19 Απριλίου, ώρα 7.00μμ, γίνεται το πέμπτο Μάθημα των Σεμιναρίων Ιστορίας του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» με θέμα «Ελληνική Επανάσταση: Η επέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων, ο ρόλος του Καποδίστρια & η ίδρυση του ελληνικού κράτους».

Στα Σεμινάρια Ιστορίας, που γίνονται μια Τρίτη ανά μήνα στο «Καλλίπολις», διδάσκει ο ιστορικός
Στάθης Κουτρουβίδης
-που είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου- ο οποίος σχετικά με το 5ο Μάθημα σημειώνει:

«Αυτή την Τρίτη διερευνούμε την πορεία της Επανάστασης, τις τρεις εθνοσυνελεύσεις και τους κινδύνους που έφερε η παρουσία του Ιμπραήμ και των Αιγυπτίων στην Πελοπόννησο.
Η καθοριστική επέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων, ο ρόλος του Καποδίστρια και η καίριας σημασίας Ναυμαχία στο Ναυαρίνο.
Η ίδρυση ελληνικού κράτους και η ιστοριογραφία της Επανάστασης
».
Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του «Καλλίπολις» τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας & οι κανόνες της πολιτείας και γι' αυτό τα ομαδικά τμήματα είναι ολιγομελή και οι θέσεις περιορισμένες.

Για επικοινωνία, ραντεβού και δηλώσεις συμμετοχής στα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις»:
  • στα τηλέφωνα 6907528823 & 6944692711
  • με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056
  • με email στο kallipolis33@gmail.com
Τα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις» που έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι τώρα, μπορείτε να τα δείτε κάνοντας κλικ εδώ

Για το «Καλλίπολις»:


Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου