Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Συνάντηση Γνωριμίας και Έναρξη Μαθημάτων του Εργαστηρίου Χορών Oriental του «Καλλίπολις»

Με Μαθήματα Oriental ξεκινούν και πάλι τα Εργαστήρια Χορών του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Τρίτη 3 Απριλίου και τα οποία θα γίνονται κάθε Τρίτη, ώρες 8.00-9.00μμ.

Η έμπειρη δασκάλα χορού & χορογράφος Ζωή Θαλασσινού θα είναι στο «Καλλίπολις» για τη Συνάντηση Γνωριμίας και την Έναρξη των Μαθημάτων και πλέον οι ενδιαφερόμενοι & οι ενδιαφερόμενες μπορούν να μυηθούν στην τέχνη
του κατ’ εξοχήν χορού της Ανατολής.

Η ιστορία του χορού Oriental χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Σύμφωνα με διάφορες θεωρίες προέρχεται από τις τελετουργίες γονιμότητας της κεντρικής Αφρικής ή από τις τελετουργίες προς τιμήν των θεών της γονιμότητας (όπως η Αστάρτη, η Αφροδίτη κλπ) της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου.
Στη σημερινή του μορφή είναι κυρίως διαδεδομένος στις αραβικές χώρες, καθώς και στην Τουρκία, Ελλάδα, Βαλκάνια, Ιράν και σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας.
Είναι ένας γήινος χορός και χορεύεται με γυμνά πόδια.
Χαρακτηρίζεται από απαλές πολύπλοκες κινήσεις, οι οποίες εναλλάσσονται με απότομες και γρήγορες μυϊκές κινήσεις.
Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του «Καλλίπολις» τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας & οι κανόνες της πολιτείας και γι' αυτό τα ομαδικά τμήματα είναι ολιγομελή και οι θέσεις περιορισμένες.

Για επικοινωνία, ραντεβού και δηλώσεις συμμετοχής στα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις»:
  • στα τηλέφωνα 6944692711 & 6907528823
  • με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056
  • με email στο kallipolis33@gmail.com
Τα Εργαστήρια & Προγράμματα του «Καλλίπολις» που έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι τώρα, μπορείτε να τα δείτε κάνοντας κλικ εδώ

Για το «Καλλίπολις»:


Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου