Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

«Απόλαυσις στη Γειτονιά»: Πρώτη Θεατρική Παράσταση από το Εργαστήριο Θεάτρου του «Καλλίπολις»

Την πρώτη του παράσταση δίνει το Εργαστήριο Θεάτρου του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», στο οποίο διδάσκει ο ηθοποιός, σκηνοθέτης & συγγραφέας Νίκος Κρίκας, το Σάββατο 2 Ιουλίου, ώρα 9.30μμ.

Το νεοσύστατο Εργαστήριο Θεάτρου που αριθμεί μαθήματα λίγων μηνών, παρουσιάζει στην αυλή του «Καλλίπολις» ένα δείγμα της δουλειάς του με το διήγημα «Απόλαυσις στη γειτονιά» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Το σύνολο της παράστασης που αποτελείται από μονόπρακτα έργα του 19ου αιώνα θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο.

Στην παράσταση συμμετέχει το Εργαστήριο Τραγουδιού του «Καλλίπολις» με υπεύθυνη δασκάλα την Αμαλία Γιαννούλη σε δύο φωνητικά, χορωδιακά δρώμενα.

Συντελεστές:

Διδασκαλία - Σκηνοθεσία: Νίκος Κρίκας

Επιμέλεια Ρούχων: Μαρία Αντωνιάδου

Παίζουν:
Γυναίκες της γειτονιάς:

  • Ελένη Τρικενέκη
  • Σοφία Γεωργακοπούλου
  • Τζένη Αθανασιάδου
  • Πέννυ Βασιλοπούλου
Αφηγητής:
  • Νίκος Κρίκας
Λίγα λόγια για το έργο:

Το διήγημα εκτυλίσσεται σε κάποια γειτονιά των Αθηνών του 1900 περίπου όπου μια ομάδα γυναικών επιδίδεται σε ένα ανελέητο κουτσομπολιό με αφορμή τον θάνατο ενός ατυχούς νέου από έρωτα.
Η σάτιρα και το δράμα συμβαδίζουν σε όλη την ιστορία με έναν αριστοτεχνικό τρόπο γραφής και κορύφωσης της ιστορίας που αναδεικνύουν το μεγαλείο του συγγραφέα.
Κι αν έχει περάσει παραπάνω από ένας αιώνας από τότε, εντούτοις η περιέργεια των ανθρώπων παραμένει ζωντανή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και μετά το τέλος της παράστασης θα υπάρχει μπαρ ενίσχυσης του Χώρου με ποτά, κρασί, μπύρες και γλυκό προσφορά μελών & φίλων της συλλογικότητας.

Σημαντική ενημέρωση - υπενθύμιση:

Οι ενδιαφερόμενοι/ες για συμμετοχή στα Εργαστήρια - Σεμινάρια και στα άλλα Προγράμματα του Χώρου, παρακαλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον ή τη συμμετοχή:

  • στο τηλέφωνο 6944692711
  • με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6970081056
  • με email στο kallipolis33@gmail.com

Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του «Καλλίπολις» τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας & οι κανόνες της πολιτείας και γι' αυτό τα ομαδικά τμήματα είναι ολιγομελή και στις μαζικές εκδηλώσεις οι θέσεις περιορισμένες.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Δείτε εδώ τον χάρτη πρόσβασης στον Χώρο

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι χρήσιμα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου