Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την προστασία της Υδρούσας

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Σπύρου Πανά, εκδόθηκε ψήφισμα προς αντιμετώπιση του προβλήματος των επεμβάσεων στη Νήσο Υδρούσα.

Συγκεκριμένα στο ψήφισμα ξεκαθαρίζεται ότι «ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης είναι κάθετα αντίθετος σε κάθε προσπάθεια επέμβασης και υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος στην νησίδα “Υδρούσα”. Αντιστεκόμαστε σθεναρά στην εμπορευματοποίηση και εκποίηση της φυσικής μας κληρονομιάς.

Καταγγέλλουμε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των προστατευτικών διατάξεων του από 1/5.3.2004 Π.Δ. “Περί καθορισμού ζωνών προστασίας, χρήσεων γης και όρων δόμησης στην παραλιακή ζώνη της Αττικής από τον Φαληρικό όρμο μέχρι την Αγία Μαρίνα Κρωπίας” Φ.Ε.Κ. Δ’ 254/2004.


Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Δήμος θα λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα κατά οποιουδήποτε τυχόν επιχειρήσει τώρα ή στο μέλλον να παρανομήσει καταστρέφοντας το περιβάλλον προς ίδιον όφελος».

Σημειώνεται ότι το ψήφισμα θα επιδοθεί προς τους αρμόδιους Υπουργούς, φορείς και υπηρεσίες ώστε να καταστεί σαφές ότι ο Δήμος θα είναι σε διαρκή επιφυλακή και εγρήγορση ώστε να μην αλλοιωθεί η μοναδική φυσιογνωμία της νησίδας.

Ο Δήμαρχος Σ. Πανάς σημείωσε ότι «για τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου, η Υδρούσα πρέπει να παραμείνει με το σημερινό χαρακτήρα της. Άλλωστε η προστασία του ιδιαίτερου χαρακτήρα και των στοιχείων της πόλης μας και η αναχαίτιση κάθε προσπάθειας για άναρχη εμπορική ανάπτυξη του τόπου μας και ειδικά των παραλιών μας, είναι για μας αδιαπραγμάτευτη»

 

Πηγή : geitoniamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου