Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης : «Τρομοκρατικό» χτύπημα στα Νότια προάστια ή τρομοκρατούμε όποιον θέλει να αντισταθεί ;

"Ο ΣΥΡΙΖΑ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης δεν θεωρεί ότι έχει να «λάβει κάποιο μήνυμα» και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους κατοίκους της περιοχής από την τρομοκράτησή τους μέσω τέτοιων δημοσιευμάτων, ενισχύοντας τη συλλογική οργάνωση των αντιστάσεων και της αλληλεγγύης απέναντι σε όσους έχουν βάλει στόχο το ρεύμα, τα σπίτια, τη δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα του λαού.

Κανένας μόνος του στην κρίση, κανένας μόνος του στο φόβο"!
Αυτό τονίζει η Ο.Μ. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης σε ανακοίνωσή της με αφορμή δημοσιεύμα τοπικού ιστολογίου. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση :


Η εφημερίδα των νοτίων προαστίων «VIMAONLINE», με μακροσκελές άρθρο – δήθεν «ρεπορτάζ» - που δημοσίευσε στις 30/12/13 στην ηλεκτρονική της σελίδα και στο έντυπο φύλλο της του Δεκέμβρη και τίτλο «Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στα Νότια Προάστια», δημιουργεί προβληματισμούς τόσο σχετικά με τις «πληροφορίες» (από το εσωτερικό των υπηρεσιών ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ.), όσο και με τη στόχευση της αρθρογραφίας της. Δημιουργείται έντονα η εντύπωση της προαναγγελίας αστυνομικών επιχειρήσεων προς συλλογικότητες, δημοτικές κινήσεις, επιτροπές κατοίκων κλπ, προκειμένου να «προστατευτούν» οι πολίτες.

Υπό το φόβο της αναμονής «σίγουρων τρομοκρατικών» χτυπημάτων (κατά το συντάκτη) και αξιοποιώντας  τις επιθέσεις στη ΔΟΥ και στα γραφεία της Ν.Δ. στη Γλυφάδα,καλλιεργείται η διαμόρφωση της «κοινής γνώμης», ενοχοποιώντας τεχνηέντως τη «ριζοσπαστικοποίηση», επιτροπές για τα χαράτσια, επιτροπές  ενάντια στο μνημόνιο, συλλογικότητες για αλληλεγγύη, στέκια στα νότια προάστια.

Και μάλιστα, επειδή σε όλες τις συλλογικότητες που αντιστέκονται στην πολιτική εξαθλίωσης εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας και συνταξιούχων, συμμετέχουν «άνθρωποι της διπλανής πόρτας» (όπως αναφέρεται στο άρθρο), στοχοποιούνται ακόμα και αυτοί, αφού χαρακτηρίζονται ως «κατάλληλες δεξαμενές για την επάνδρωση των καινούργιων ομάδων».

Η κατάληψη του παρατημένου από την πολιτεία campingτης Βούλας, από εθελοντές που το έχουν αναστήσει και το περιποιούνται, αποκαλείται «Βίλα Αμαλίας των νοτίων προαστίων», ώστε να παραπέμπει σκόπιμα σε δράσεις παράνομες, υπόγειες και αναρχικές.

Απολυμένος αγωνιστής του Δήμου Ελληνικού, που πρωτοστάτησε στη διεκδίκηση του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας, τότε που συμμετείχε και ο Γιώργος Παπανδρέου (ΓΑΠ) και γι’ αυτό μηνύθηκε από τους ιδιώτες-καταπατητές της παραλίας του Αγ. Κοσμά, αναφέρεται ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ συλλογικοτήτων που τον υπερασπίζονται και παράταξης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που δήθεν πληρώνει τα ενοίκια των τόπων που στεγάζονται οι συλλογικότητες αυτές.

Ταυτόχρονα, η Χρυσή Αυγή και τα μέλη της (οι φασίστες δηλαδή) παρουσιάζονται με περισσή ευαισθησία από το συντάκτη, ως … διωκόμενοι από όλους τους παραπάνω (ενδεικτικά γράφει: «Πολίτες που θεωρούνται μέλη της Χρυσής Αυγής ή ψηφοφόροι της,  πολίτες που δεν τους εκφράζει το ιδεολογικό τους πλαίσιο αλλά και δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης που δεν ακολουθούν τις ιδεολογικές τους κατευθύνσεις στοχοποιούνται και υβρίζονται»). Η μεταφορά των γραφείων της Χρυσής Αυγήςκαι η αφαίρεση των μεγάλων πινακίδων της από το κεντρικό σημείο της παραλιακής λεωφόρου στον Άλιμο φαίνεται να λυπούν βαθύτατα το συντάκτη.

Η επίθεση στην εφορία Γλυφάδας αποδίδεται αυθαίρετα σε αντιεξουσιαστικές ομάδες, με το εξής… ατράνταχτο «επιχείρημα»: «Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το εκτελεστικό μέρος της ενέργειας αυτής, ανέλαβε μικρή ομάδα νεαρών ατόμων, υπό την έμπειρη καθοδήγηση "παλαιότερων" στελεχών που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο…».

Η κατάληξη του άρθρου, που προεξοφλεί ότι θα γίνει σίγουρα μεγαλύτερο χτύπημα στα νότια προάστια, από οργανώσεις που θα έχουν «ριζοσπαστικοποιηθεί» και οι αναφορές της ΓΑΔΑ, ότι «η προσοχή μας μέχρι τώρα εστιαζόταν στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα θα πρέπει να κατέβουμε και στα νότια» και ότι «μετά και τα τελευταία γεγονότα είμαστε σε διαρκή επιφυλακή» στέλνουν το μήνυμα πως η αστυνομία θα «ασχοληθεί» με συλλογικότητες που δρουν ενάντια σε χαράτσια, που είναι ενάντια στα μνημόνια, που στέκονται αλληλέγγυες σε ανθρώπους που εξαθλιώνει η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα, που αντιστέκονται στην παραχώρηση των «φιλέτων» της παραλίας της νοτιοανατολικής Αθήνας στους ζάμπλουτους φίλους της συγκυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης δεν θεωρεί ότι έχει να «λάβει κάποιο μήνυμα» και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους κατοίκους της περιοχής από την τρομοκράτησή τους μέσω τέτοιων δημοσιευμάτων, ενισχύοντας τη συλλογική οργάνωση των αντιστάσεων και της αλληλεγγύης απέναντι σε όσους έχουν βάλει στόχο το ρεύμα, τα σπίτια, τη δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα του λαού.



Κανένας μόνος του στην κρίση, κανένας μόνος του στο φόβο!
 
                                                                             09 Γενάρη 2014

Η Οργάνωση Μελών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου