Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Το πίστεψε αλλά έχασε το Μοσχάτο με ανατροπή του Εθνικού

Ο Εθνικός και ο Αετός Κορυδαλλού έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου Πειραιά. Οι “κυανόλευκοι” με ανατροπή επιβλήθηκαν με 3-1 του Μοσχάτου και οι “κιτρινόμαυροι” 2-0 της Οδηγήτριας.

Το Μοσχάτο προηγήθηκε μέσα στο Ρέντη με γκολ του Στούπη στο 4’ λεπτό και μέχρι το 75’ κρατούσε σφιχτά την μεγάλη νίκη που θα του έδινε το πλεονέκτημα στον δεύτερο αγώνα.

Όμως σε 7 λεπτά!!! ο Εθνικός γύρισε το εις βάρος του αποτέλεσμα και σκόραρε όχι μία αλλά τρεις φορές. 76’ – 83’ Σάμιος, 77’ Λύγκος.


Αναλυτικά:

Οι Μοσχατιώτες αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους και μόλις στο 4’ ο Γκούφας με φοβερή μπαλιά βρήκε τον Στούπη που με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα .

Προσπάθησαν οι κυανόλευκοι στη συνέχεια , αλλά σε δυο περιπτώσεις ο Αθανασόπουλος κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο 17’ σε σουτ τουΛύγκου και στο 41’ όταν μετά από μακρινή σέντρα σουτ( στραβοκλωτσιά) ο Γκορόγιας έβγαλε μόνο του τον Σκαφτούρο .Αυτός όμως αιφνιδιάστηκε και ο γκολκίπερ του Μοσχάτου τον έκοψε.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Κοντοπάνος έβγαλε μόνο του τον Σπηλιωτάκη , αλλά ο βοηθός Κουρομιχελάκης υπέδειξε οφσάιντ.

Όλος ο πάγκος του Μοσχάτου ξεσηκώθηκε διαμαρτυρόμενος και ο διαιτητής απέβαλε τον προπονητή της ομάδας Αντώνη Δημητρίου.

Ο Εθνικός ξεκίνησε επιθετικά και στην επανάληψη , απειλώντας την αντίπαλη εστία με δυο εκτελέσεις κόρνερ του Σάμιου. Στην πρώτη ( 50’) η κεφαλιά του Σούφλα βρήκε το δοκάρι , ενώ στο 54’ το σουτ του Σαμιώτη από καλή θέση πέρασε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στη συνέχεια . Στο 62’ , ο Βουτσινάς απέκρουσε το δυνατό σουτ του Γκούφα.

Ο έμπειρος γκολκίπερ του Εθνικού έκανε μεγάλη σωτήρια απόκρουση και στο 73’ όταν νίκησε σε τετ-α-τετ τον Κοντοπάνο που βρέθηκε μόνος του μετά από μακρινή μπαλιά του Ρωμανού.

Η απόκρουση αυτή καθώς και είσοδος του Παυλάκη που έδωσε πνοή στην ομάδα του με τις ενέργειες του ήταν τα καθοριστικά στοιχεία για την εξέλιξη του αγώνα.

Στο 75’ το σουτ του τελευταίου μετά από σέντρα του Γερόλυμου απέκρουσε ο Αθανασόπουλος .

Από κει και μετά αρχίζει η μεγάλη ανατροπή . Μέσα σε ένα λεπτό ήλθαν τα πάνω- κάτω . Στο 76’ ο Γκορόγιας έπιασε ωραία σέντρα και ο Σάμιος με πλασέ ισοφάρισε .

Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι παίκτες της ΑΕΜ ήλθε το δεύτερο χαστούκι. Στο 77’ Παυλάκης και Γκορόγιας άλλαξαν την μπάλα , σέντρα του τελευταίου , δημιουργήθηκε σύγχυση και ο Λύγκος εξ επαφής έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το καλό για τον Εθνικό «τρίτωσε» στο 83’. Μετά από στρώσιμο με κεφαλιά της μπάλας από τον Παυλάκη , ο Σάμιος με σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το τελικό 3-1.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Βουτσινάς, Γκορόγιας, Γερόλυμος, Μπένα, Σαμιώτης, Χαλιμούρδας (46’ Πολυχρονίδης) , Σούφλας, Σταφσουλάι (84’ Παυλόπουλος) , Λύγκος, Σάμιος, Σκαφτούρος (69’ Παυλάκης).

ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Αθανασόπουλος, Καρράς, Καράμπελας, Ρωμανός, Καράκαλος, Παπαευθυμίου, Σπηλιωτάκης (70’ Ντόνε) , Τσάνης, Κοντοπάνος, Γκούφας (79’ Παπακαλοδούκας) , Στούπης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων ημιτελικών του κυπέλλου έχουν ως εξής:
Εθνικός-Μοσχάτο 3-1
Αετός Κορ.-Οδηγήτρια 2-0


Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει στις 19.02.2014 στο γήπεδο του ΜΟΣΧΑΤΟΥ.

Πηγή : moschatotavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου