Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Αντιπρόσωποι του "Ανω-Κατω στο Καλαμάκι" και της αλληλεγγύης Αλίμου στο κέντρο προσφύγων Λαυρίου

Στις 16/1 οι αντιπρόσωποι της δημοτικής κίνησης Ανω-Κατω  στο Καλαμάκι και της αλληλεγγύης Αλίμου επισκέφτηκαν το κέντρο προσφύγων στο Λαύριο και προσέφεραν ρούχα και παιχνίδια. Η υποδοχή ήταν θερμή και ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στη διάρκεια της όποιας οι πρόσφυγες μίλησαν για τα προβληματά τους.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται απο εμπόλεμες περιοχές. Ζητούν το αυτονόητο: άσυλο και νομιμοποιητικά έγγραφα τα οποία το
ελληνικό κράτος τους αρνείται εκτός απο ελάχιστες εξαιρέσεις.Χωρίς αυτά δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, δεν μπορούν να ταξιδέψουν για να βρούν τις οικογενειές τους και είναι εκτεθειμένοι στη βία των φασιστών και στα μπλόκα της αστυνομίας.Το κέντρο που διαχειρίζεται ο Ερυθρός Σταυρός είναι σε πολύ κακή κατάσταση.Τα περισσοτέρα δωμάτια δεν έχουν έχουν πόρτες ή τζάμια, δεν υπάρχει θέρμανση, ούτε ζεστό νερό.


Οι περήφανοι όμως αυτοί ανθρωποι δεν παραπονιούνται , διεκδικούν.

Αν σας φέρει ο δρόμος σας κατά το Λαύριο αξίζει τον κόπο να τους γνωρίσετε. Αυτό επιθυμούν εξάλλου, να συνομιλήσουν με τον ελληνικό λαό, να δημοσιοποιήσουν τα προβληματά τους, να ζητήσουν την αλληλεγγύη του.


 
Το ‘Ανω – Κάτω στο Καλαμάκι και η ομάδα αλληλεγγύης υποσχέθηκαν να διοργνώσουν μια επόμενη επίσκεψη γιατί σ’αυτή την εποχή της ανθρωπιστικής κρίσης κενείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του.

Πηγή : http://anokatostokalamaki.wordpress.com/2014/01/20/laurio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου