Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

Αυτοδιαχειριζόμενο Κάμπινγκ Βούλας : Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα την κοινωνική προσφορά μας .


"Οι εθελοντές του πρ. κάμπινγκ Βούλας πιστεύουμε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ενεργοί και να δρουν συλλογικά, δημοκρατικά, δημιουργικά και αλληλέγγυα. Συνεχίζουμε λοιπόν τις ανοιχτές δράσεις, το ιδανικό της συνύπαρξης και της συμμετοχής των πολιτών".
Αυτά τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εθελοντές του πρώην καμπινγκ Βούλας και διαμαρτύρονται έντονα για τη στοχοποίηση που τους γίνεται συστηματικά από "μικρή μερίδα του τοπικού τύπου". Ταυτόχρονα παρουσιάζουν μια σειρά από δραστηριότητές τους από τον Ιούνιο του 2012 οπότε ανοίχτηκε ο χώρος μέχρι σήμερα.
Παρακάτω ολόκληρη η ανακοίνωση :

Φίλες και φίλοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες ,


Το πρώην κάμπινγκ της Βούλας ήταν ουσιαστικά κλειστό για περισσότερα από 20 χρόνια. Στα διάστημα αυτό, όπως όλοι ξέρουν, είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και χώρο παραβατικών συμπεριφορών και δράσεων με την ανοχή όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Παράλληλα όλα τα κτίρια του χώρου είχαν καταστραφεί και λεηλατηθεί.

Στις 10 Ιουνίου του 2012 που ανοίχθηκε ο χώρος με πρωτοβουλία συλλογικοτήτων του Δήμου και ομόφωνη απόφαση της δημοτικής αρχής, αρχίσαμε τον εθελοντικό καθαρισμό και την επαναλειτουργία του χώρου. Με εντατική εθελοντική εργασία καθαρίσαμε και συνεχίζουμε να καθαρίζουμε το χώρο και την παραλία, ενώ με προσωπική εργασία και έξοδα ανακαινίσαμε δύο από τα κατεστραμμένα κτίρια.

Στη διάρκεια των 18 μηνών αυτοδιαχείρισης του χώρου, εκτός από το συνεχή καθαρισμό και εξωραϊσμό του που επέτρεψε σε χιλιάδες κατοίκους της Αθήνας να χαίρονται δωρεάν τον πολύτιμο αυτό χώρο και  την ελεύθερη παραλία, πραγματοποιήσαμε δεκάδες, ανοιχτές σε όλους, επιστημονικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και οικολογικές εκδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης, στις οποίες συμμετείχαν δωρεάν χιλιάδες συμπολίτες μας.
 

Στον ελεύθερο αυτό χώρο πραγματοποιούνται από τους εθελοντές και με τη συμβολή φίλων και συλλογικοτήτων εβδομαδιαίες κινηματογραφικές προβολές, θεατρικά δρώμενα, οικολογικά εργαστήρια, εργαστήρια  αυτάρκειας, μουσικές εκδηλώσεις, σεμινάρια, αλληλέγγυες δράσεις, συλλογική κουζίνα, αθλητικές εκδηλώσεις και δράσεις προάσπισης των ελεύθερων παραλιών.
 

Για τις δραστηριότητες αυτές που προβλήθηκαν σε πολλά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά θετικά σχόλια από πολίτες καθώς και από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
 

Μικρή μερίδα του τοπικού τύπου καταβάλλει συστηματικά κάθε προσπάθεια ώστε να συκοφαντεί και να διαστρεβλώνει κάθε θετική προσπάθεια και δράση που γίνεται στο χώρο του πρ. κάμπινγκ Βούλας, συνεχίζοντας τα ψεύδη, τη λασπολογία, τη συκοφαντία, και τελευταία τη στοχοποίηση, όχι μόνον των εθελοντών του πρ. κάμπινγκ Βούλας, αλλά και άλλων συλλογικοτήτων που δρουν με βάση τις συλλογικές και αλληλέγγυες αρχές.
Η καλύτερη διάψευση και απάντηση σε όλα αυτά είναι το πλήθος των κολυμβητών και του κόσμου όλων των ηλικιών και των φορέων, που έχουν αγκαλιάσει, επικροτούν και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και τις δράσεις μας.
 

Δεν μας εκπλήσσει ότι η συγκεκριμένη μερίδα του τοπικού τύπου ποτέ δεν ανέδειξε έστω και μία από τις δεκάδες δράσεις μας, που παράγουν μετρήσιμο όφελος για την κοινωνία.

Οι εθελοντές του πρ. κάμπινγκ Βούλας πιστεύουμε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ενεργοί και να δρουν συλλογικά, δημοκρατικά, δημιουργικά και αλληλέγγυα. 
Συνεχίζουμε λοιπόν τις ανοιχτές δράσεις, το ιδανικό της συνύπαρξης και 
της συμμετοχής των πολιτών.


Οι εθελοντές του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου πρώην κάμπινγκ Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου