Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ελληνικό-Αργυρούπολη : Χειμερινές προβολές από την Κινηματογραφική Λέσχη

Δυό ταινίες μικρής διάρκειας προβάλλονται από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού – Αργυρούπολης στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” (Λεωφόρος Κύπρου 68, Αργυρούπολη) την Παρασκευή 10 του Γενάρη στις 7.00 το βράδυ.
Η είσοδος είναι δωρεάν, με την προτροπή ο καθένας να αφήσει από ένα πακέτο τρόφιμα (μακράς διαρκείας) στην είσοδο του κινηματογράφου για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων για τις άπορες οικογένειες του δήμου.

«Ένας λαμπερός ήλιος» του Βασίλη Λουλέ, 2000, 36’, με τους: Β. Χαραλαμπίδου, Ι. Μπόϊκο.
Το 2000, η μικρού μήκους ταινία του Βασίλη Λουλέ «Ενας Λαμπερός Ηλιος» είχε ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς και είχε κερδίσει το Α’ Βραβείο της Δράμας, Κρατικό Βραβείο Ποιότητας και βραβείο γυναικείας ερμηνείας για την πρωτοεμφανιζόμενη τότε, συγκλονιστική, Βικτώρια Χαραλαμπίδου.
Η γλυκόπικρη 36 λεπτών ταινία που ακολουθούσε τη ζωή μίας νεαρής ρωσίδας στη χώρα μας, τα όνειρα της και τη σκληρή απομυθοποίησή τους, παραμένει διαχρονική - πιο φρέσκια και σύγχρονη από ποτέ, καθώς σήμερα, 14 χρόνια μετά, το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα αποτελεί μείζον θέμα και φέρνει τον κάθε ένα από εμάς απέναντι στην προσωπική πολιτική και κοινωνική του συνείδηση.




                                                                                         
«Ηλιόσποροι» του Αντώνη Τολάκη, ντοκυμαντέρ, 2013, 32’.
 
Η ταινία που απέσπασε Ειδική Μνεία Καλύτερου Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές φεστιβάλ Μεσογειακών Ντοκιμαντέρ Sole Luna που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας, εστιάζει στην περίπτωση του Σαϊντ, ενός 12χρονου Αφγανού με το όραμα της βόρειας Ευρώπης (όπου κάποια στιγμή θέλει να εγκατασταθεί) και εργάζεται όλη την ημέρα πουλώντας ηλιόσπορους στα πάρκα της Αθήνας. Οι «Ηλιόσποροι» δημιουργήθηκαν μετά την επαφή που είχε ο σκηνοθέτης με το Συμβούλιο των Προσφύγων.







Στη συνέχεια το πρόγραμμα χειμερινών προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού - Αργυρούπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου