Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ομόφωνα κατά της κατασκευής των ανισόπεδων κόμβων του προαστιακού στον Ταύρο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά την κατασκευή ανισόπεδων κόμβων του Προαστιακού στην περιοχή του Ταύρου.  Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση για τις τεράστιες συνέπειες που θα επέρχονταν σε βάρος της πόλης του Ταύρου, της ποιότητας ζωής των πολιτών και γενικότερα σε βάρος του περιβάλλοντος, εάν κατασκευαστούν οι ανισόπεδοι κόμβοι του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στον Ταύρο.


Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, κ. Ανδρέας Ευθυμίου εξήγησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα προβλήματα που θα ανακύψουν από την κατασκευή των ανισόπεδων κόμβων.

Ο περιφερειάρχης, κ. Γιάννης Σγουρός, αποδέχτηκε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του αρμοδίου περιφερειακού συμβούλου κ. Ιάκωβου Προμπονά, ο οποίος πρότεινε την απόρριψη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων της Περιφέρειας.

Μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, κ. Ανδρέας Ευθυμίου τόνισε: "Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι και οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης, Δήμος και Περιφέρεια, έχουμε ταυτόσημη άποψη για το σημαντικό αυτό θέμα. Η λύση, όπως τόνισε το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι η υπογειοποίηση. Προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε".


Πηγή : kallitheaagapimoy.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου