Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Συνεχίζονται οι παραστάσεις με το «Steaming» από τη Θεατρική Ομάδα Αργυρούπολης

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Αργυρούπολης «Steaming» της Nell Dunn σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού, στο Δημοτικό Θέατρο (Ολυμπίας 5).
Οι Παραστάσεις θα συνεχιστούν στις 17-18 Ιανουαρίου, στις 24-25-26 Ιανουαρίου, 31 Ιανουαρίου και 1- 2 Φεβρουαρίου 2014.

Τα σκηνικά υπέγραψε ο Μανώλης Περράκης, τους φωτισμούς η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, στη μουσική επιμέλεια ο Αχιλλέας Κυριακίδης. Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Βαρδάλου.

Λίγα λόγια για το έργο… 

Λονδίνο, Χειμώνας 1981…
Έξι φαινομενικά διαφορετικές γυναίκες δίνουν ραντεβού κάθε βδομάδα, την "ημέρα των γυναικών", για να απολαύσουν ένα ζεστό ντους, ένα χαμάμ και λίγες στιγμές απόλαυσης μακρυά από όλο τον υπόλοιπο κόσμο και τις υποχρεώσεις, που τις περιμένουν.....
Όμως ο ατμός ανοίγει τις ψυχές, όπως τα στρείδια.... Και τα μαργαριτάρια εμφανίζονται...


Έξι εξαιρετικές ερμηνείες από έξι γυναίκες της θεατρικής ομάδας της Αργυρούπολης. Τόσο διαφορετικές η μια από την άλλη και τόσο καλά συντονισμένες. Ξεδιπλώθηκαν μπροστά μας, έτοιμες, να τις καταλάβουμε, να τις δικαιολογήσουμε ή να τις κατηγορήσουμε.

Ένα έργο, που με πρόσχημα τη λειτουργία ενός δημοτικού χαμάμ σε εργατική περιοχή του Λονδίνου τη δεκαετία του ’80, αναλύει άκρως γυναικεία ζητήματα, οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα.

Για μια ακόμη φορά η θεατρική ομάδα Αργυρούπολης κατάφερε να πραγματοποιήσει μια ακόμη εξαιρετική παράσταση όπου το γέλιο αλλά και το συναίσθημα επικρατούσε στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου