Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

"Κόστος 0%" : συνεχίζονται οι παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Ελληνικού

ελλείψει άλλης, η φωτο είναι από το θέατρο Ληναίου
Συνεχίζει τις παραστάσεις η "Ελεύθερη Θεατρική Σκηνή Ελληνικού", που αποτελείται αποκλειστικά από ερασιτέχνες θεατρόφιλους της περιοχής, του έργου "κόστος 0%" ("δεν πληρώνω - δεν πληρώνω" του Ντάριο Φο) στο Δημοτικό Θέατρο του Ελληνικού (Χαλδείας 43).
 
Ημέρες παραστάσεων : 8,9 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης : 8.30μμ
Είσοδος ελέυθερη.
 
Στην είσοδο θα υπάρχει καλάθι τροφίμων για τους άπορους συμπολίτες που θα τα διαθέσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
 
Πρόκειται για την πασίγνωση κωμωδία "δεν πληρώνω-δεν πληρώνω" του βραβευμένου με Νόμπελ Ιταλού Ντάριο Φο. 
 
Στη σημερινή πραγματικότητα που μας συνθλίβει, με τα παιχνίδια του κεφαλαίου να καταστρατηγούν τους κανόνες της τάξης και της ηθικής, αυτή η παράσταση έρχεται με το άφθονο γέλιο που προσφέρει στους θεατές ως αντίδοτο στην κρίση και ως ένα διάλειμμα στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης.
 
Η ανάγκη για γέλιο είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε! Η ανθρώπινη ψυχή το έχει ανάγκη για να ξορκίσει την αποκρουστική οικονομική και κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.
 
Ο Ντάριο Φο καταφέρνει χρησιμοποιώντας το διαβρωτικό του χιούμορ αλλά και την καυστική ανελέητη σάτιρά του να αναδείξει την τραγωδία του σύγχρονου ανθρώπου, να φέρει στο προσκήνιο τα διλήματα ανάμεσα στην ηθική και το συμβιβασμό, στην συνείδηση και την ανάγκη. Το μεγαλύτερο στοίχημα όμως της παράστασης είναι - μέσω κωμικών καταστάσεων και ανατροπών - να προσφέρει γέλιο και ψυχική ανάταση στους θεατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου