Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

μαζικά στο ΙΚΑ της Γλυφάδας την Δευτέρα 17/2 στις 08.00πμ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Π.Φ.Υ.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση βάζει λουκέτο στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) της περιοχής μας στη Γλυφάδα, στην Αργυρούπολη -Ελληνικό και σε όλη τη χώρα. Την επόμενη ακριβώς μέρα της ψήφισης του σχετικού νόμου, με εντολή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη κλείνουν όλα τα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) καθώς και όλες οι υγειονομικές μονάδες δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας σε όλη τη χώρα. Ήδη στις κατά τόπους διευθύνσεις, έφτασε εγκύκλιος με την οποία γιατροί, νοσηλευτές, υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι καλούνται μέχρι τη Δευτέρα να παραδώσουν όλα τα κλειδιά αλλά και τυχόν υλικά που έχουν χρεωθεί.

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί το λουκέτο, για άγνωστο χρονικό διάστημα των μονάδων παροχής πρωτοβάθμιας υγείας του ΕΟΠΥΥ, καθώς και άμεση διαθεσιμότητα εργαζομένων, υγειονομικών και γιατρών. Πρόκειται για μια πράξη χωρίς προηγούμενο και ιστορικό, καθώς δεν υπάρχει καμιά έτοιμη δομή να αντικαταστήσει τις μονάδες που κλείνουν.
Με τον τρόπο αυτό, όλη η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που σήμερα παρέχεται στους ασφαλισμένους μεταφέρεται στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή έχουμε την άμεση μετατροπή της υγείας από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα.

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» καταγγέλλει το απαράδεκτο αυτό γεγονός και καλεί όλους τους Γλυφαδιώτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με τους αγωνιζόμενους γιατρούς και το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ για την αποτροπή της υλοποίησης των απαράδεκτων σχεδίων της κυβέρνησης. 
 
Θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διεκδικώντας την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας τόσο για τους ασφαλισμένους  όσο και για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

15 Φλεβάρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου