Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

24 Φεβρουαρίου : Διαμαρτυρία στο ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα του αεροδρομίου



Το λεγόμενο «Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» φαινομενικά συστάθηκε για την προώθηση του δημοσίου συμφέροντος. Στην πραγματικότητα, λειτουργεί με στόχο την συγκέντρωση της διάσπαρτης δημόσιας περιουσίας και το ξεπούλημά της σε ιδιώτες «επενδυτές».

Στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας γης, προωθείται και το ξεπούλημα της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, για την κατασκευή εμπορικών κέντρων, ξενοδοχείων, καζίνο, πολυτελών κατοικιών κλπ, αντί της δημιουργίας ενός Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πράσινου, με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες, όπως προβλέπεται από μελέτη του ΕΜΠ που υποστηρίζουν οι δημοτικές αρχές των όμορων Δήμων, και όχι μόνο.

Θεωρώντας ότι το ζήτημα του ξεπουλήματος του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο, καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας και ενημέρωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, Σταδίου και Κολοκοτρώνη, Αθήνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ!

Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου