Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Βαρύτατες ευθύνες στον Κόκκορη από την "Ανατροπή στη Γλυφάδα" για την παραλία


Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα σε έγκριτες εφημερίδες και ηλεκτρονικές σελίδες, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς η διαδικασία για το ξεπούλημα μεγάλων τμημάτων του παραλιακού μετώπου (ανάμεσα σε αυτά και το σύνολο της παραλίας της Γλυφάδας) μέσω της εταιρείας «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» που έχει συστήσει η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Είναι η εταιρεία στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας η Κυβέρνηση έχει διορίσει τον κ. Κόκκορη επιβραβεύοντας τον υπάκουο δήμαρχο και πιστό εκφραστή των μνημονιακών πολιτικών στη Γλυφάδα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται βάναυσα.
 
Η εταιρεία έχει επιχορηγηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2013 με περίπου 500.000 ευρώ, ενώ ήδη για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 έχουν ξοδευτεί πάνω από τα μισά σε αμοιβές της διοίκησης και του προσωπικού καθώς και των ποικιλώνυμων και πλουσιοπάροχα αμειβόμενων συμβούλων.

Ήδη αναμένεται η μεταβίβαση στην «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» παραλιακών ακινήτων, κατά μήκος του παράκτιου μετώπου από το Φάληρο ως το Σούνιο. Ανάμεσα στα πολλά «φιλέτα» που εκχωρούνται για ξεπούλημα, περιλαμβάνονται και πάνω από 460 στρέμματα από τα καλύτερα κομμάτια της παραλίας της Γλυφάδας, από τον Άγιο Κοσμά ως τα «Αστέρια», μαζί με τα δικαιώματα νομής και κατοχής του αιγιαλού και της παραλίας.

Ο κ. Κόκκορης, που είναι σίγουρα γνώστης των παραπάνω ως μέλος του Δ.Σ. της «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.», φαίνεται πως συμφωνεί με όλα αυτά και δεν έχει ψελλίσει ούτε μια λέξη αντίθεσης στο εγκληματικό για την πόλη μας ξεπούλημα, στηρίζοντας την κυβέρνηση στην διαδικασία εκποίησής τους.
 
Καταγγέλλουμε στο Γλυφαδιώτικο λαό τη διπρόσωπη τακτική του κ. Κόκκορη ο οποίος απ’ τη μια δήθεν αγωνίζεται για την υπεράσπιση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού,ενώ την ίδια στιγμή συμπράττει και τηρεί σιγή ιχθύος στο προωθούμενο ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου.

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο δημοτικό σύμβουλο Γλυφάδας Τάσο Ταστάνη, θα αγωνιστεί να μη περάσουν τα σχέδια αυτά και θα πρωτοστατήσει σε κάθε αγωνιστική δράση που θα αναπτύξουν άμεσα όλοι οι ενεργοί πολίτες, τα τοπικά κινήματα, οι φορείς και οι διάφορες συλλογικότητες για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού. Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα στα κερδοσκοπικά συμφέροντα, τμημάτων του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού, της παραλίας της Γλυφάδας, των «ΑΣΤΕΡΙΩΝ», του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του Γκολφ.
  
Τονίζουμε και πάλι ότι είναι αναγκαία η άμεση ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν καθώς και των δημοτικών αρχών που τις στηρίζουν. 
 
Μόνο με τον αγώνα μας ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Η παραλιακή ζώνη ανήκει στο λαό του λεκανοπεδίου της Αττικής.
Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο πλούτο
και το δικαίωμα σε μια πόλη ανθρώπινη.

Γλυφάδα 31 Γενάρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου