Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ψάρεμα σε τσιφλίκια με οδοφράγματα και κλήσεις


Από το ρεπορτάζ του aftodioikisi.gr μαθαίνουμε ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου θα είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής.

Μαθαίνουμε ακόμη ότι υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της υποψηφιότητάς του, ότι δεν θέλει χρίσματα - μόνο στήριξη - που σημαίνει ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ και ότι θα συναντηθεί με τον Φώτη Κουβέλη για να συζητήσουν το ζήτημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο βουλευτής Αττικής της ΔΗΜΑΡ χρησιμοποιεί μεγάλα μέσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να συνθέσει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο.

Θυμίζουμε ότι ο Β. Οικονόμου είχε διαφωνήσει με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά και μπορεί να ελπίζει σε κάποια στήριξη από τα πρώην συνεταιράκια στην εμπέδωση της μνημονιακής λαίλαπας.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν θα ανεξαρτητοποιηθεί από την Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ ή αν παραιτηθεί και από τη βουλευτική έδρα, ώστε να να είναι πιο πειστικός για τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ.Β.Οικονόμου δεν έρχεται ούτε καν δεύτερος, καθότι ήδη προ πολλού δηλώνουν "ανεξάρτητοι" και πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι της περιφέρειας.

Οι τελευταίοι μάλιστα, που γνωρίζουν καλύτερα από τον κ. Β.Οικονόμου την οργή των πολιτών, όχι μόνο χρίσμα, αλλά ούτε στήριξη δεν θα ζητήσουν από το κόμμα των μνημονίων.

Και για να ελπίζουν σε κάποια αποτελέσματα του "ανεξάρτητου" χαρακτήρα της υποψηφιότητάς τους έχουν ξεκινήσει προ πολλού το ψάρεμα στο Π.Φάληρο.
 

Μάλιστα οι κ.κ. Κωνσταντάτος (Ελληνικό-Αργυρούπολη) και Κονδύλης (Άλιμος) σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωναν θαυμαστές του μάμπο που χορεύει ο φαληριώτης δήμαρχος.

Όταν ολοκληρωθεί η προπόνηση στο Π.Φάληρο θα προσπαθήσουν να ψαρέψουν στα θολά νερά των δήμων που διεκδικούν για να διοικήσουν.

Οι στατιστικές λένε ότι ο κ. Κωνσταντάτος έχει λιγότερες πιθανότητες από τον κ. Κονδύλη, γιατί ο Άλιμος ήταν ανέκαθεν παραλιακός δήμος - σε αντίθεση με την Αργυρούπολη (όπου κατοικεί ο πρώτος) που μόλις πριν τρία χρόνια ενώθηκε με το Ελληνικό.

Ένα άλλο πρόβλημα για τον κ. Κωνσταντάτο είναι το γεγονός ότι δεν πήγε για ψάρεμα ούτε στην παραλία του Ελληνικού, γιατί ο Χρήστος Κορτζίδης την έχει κάνει τσιφλίκι του και του ζητάει εισιτήριο.

Αντίθετα ο κ. Κωνσταντάτος θα αξιοποιήσει το γεγονός ότι δεν παρευρέθηκε στη δίκη του Μίλτου Ευσταθιάδη, υπαλλήλου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, προβάλλοντας βίντεο και φωτογραφίες που καταμαρτυρούν τα οδοφράγματα που έστησαν ο Κορτζίδης και οι "προοδευτικοί αριστεριστές" συνεργάτες του έξω από το Εφετείο.

Τέλος ο κ. Κωνσταντάτος θα ασκήσει δρυμεία επίθεση στη μνημονιακή κυβέρνηση, γιατί κατάργησε τη δημοτική αστυνομία και έτσι δεν μπορεί να αποδείξει το αυτονόητο ότι δηλ. ο Κορτζίδης έστειλε την τροχαία να κόψει κλήσεις στα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα έξω από το δημαρχείο την ώρα που ο ίδιος παρουσίαζε τις 10 προτάσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Ελέγχεται ως ανακριβής η φήμη ότι ο κ. Κωνσταντάτος θα ζητήσει να σβηστούν οι κλήσεις γιατί - εκτός από θεοσεβούμενος - είναι και ένας πολιτικός που "πολιτεύεται με γνώμονα το ρητό του Ισοκράτη πως ο Άρχοντας οφείλει να θυμάται ότι κατά νόμον άρχει"...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου