Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Απάντηση σε σχόλιο του Γ. Ιωαννίδη για ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνικό

γράφει ο Δημήτρης Βάσσιος

Ο δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιώργος Ιωαννίδης, με αφορμή την ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος των ολυμπιακών ακινήτων που βρίσκονται στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, έκανε στο "επικοινωνία νότια tv" ένα σχόλιο στο οποίο, ως συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω.

Υπενθυμίζοντας και υπερασπιζόμενος τη διαρκή παρουσία των συντρόφων μου μελών, στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στους αγώνες, ημερίδες κλπ για το Μητροπολιτικό Πάρκο και με εμπιστοσύνη ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή μέχρις εσχάτων, παραθέτω το σχόλιο του Γιώργου και στη συνέχεια την απάντησή μου :


"Τι συμβαίνει τελικά με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Περιμένοντας όλοι να λάβει μια πρωτοβουλία, να προκαλέσει συζήτηση στην Βουλή με θέμα την αξιοποίηση του αεροδρομίου Ελληνικού, να δεσμευτεί όταν γίνει κυβέρνηση, να μετατρέψει όλο τον χώρο σε Μητροπολιτικό πάρκο, σύμφωνα με την μελέτη του ΕΜΠ και τους αγώνες των κατοίκων γειτονικών Δήμων, καταθέτει ερώτηση για το κόστος των εγκαταστάσεων. Είναι να απορεί κανείς, μία μέρα πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής φακέλων, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει αυτή την ενέργεια.
Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης κομματικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εδω και χρόνια διαδηλώνει για το Μητροπολιτικό πάρκο, μάλιστα πρόσφατα πήρε πρωτοβουλίες, συναντήθηκε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης με μόνο όφελος, την αμμεση ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δούρου, σφυράει αδιάφορα, δεν θέλει να δεσμευτεί? τι θέλει αλήθεια? θέλει να παίξει παιχνίδια με άλλους ¨επενδυτικούς¨ ομίλους? μήπως αναζητά τους υγιείς επιχειρηματίες και στο όνομα της ανάπτυξης να παρουσιάσει την δική του πρόταση, σαν αυτή του Σταθάκη στις 22/4/13 για διάθεση κατά 1/3 σε πολυτελείς κατοικίες, 1/3 εμπορικές εγκαταστάσεις και 1/3 πάρκο? θυμίζω πως τοτε ο Συριζα απέδιδε σε προσωπικές απόψεις τα λεγόμενα Σταθάκη και σε άγνοια του θέματος.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!!!"

Και η απάντηση :
"1. Σύντροφε Γιώργο, είσαι αντικειμενικός όταν μας θυμίζεις "πως τοτε ο Συριζα απέδιδε σε προσωπικές απόψεις τα λεγόμενα Σταθάκη και σε άγνοια του θέματος".

2. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αύριο συγκέντρωση στην Αργυρούπολη με αυτό ακριβώς το θέμα και δεν φαντάζομαι ότι η Δούρου και - πολύ περισσότερο - ο πρόεδρός του θα "σφυρίζουν αδιάφορα".

3. Από πού ως πού προκύπτει ότι μια ερώτηση για το κόστος των ολυμπιακών ακινήτων έρχεται σε αντίθεση με την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ και των κινημάτων;... Μήπως θα έπρεπε να τη δεις και ως ένα ακόμα όπλο για ν' αλλάξεις μυαλά σε κάποιους γειτόνους μας που τσιμπάνε στα περί "ανάπτυξης";

4. Αν το "μόνο όφελος" από τις συναντήσεις του δημάρχου με τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν η "αμεση ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ", να μείνουμε μόνο εκεί;... άντε και στην επίσκεψη Κουτσούμπα στον Άγιο Κοσμά;... ή να περιμένουμε από το ΚΚΕ "να δεσμευτεί όταν γίνει κυβέρνηση κλπ κλπ";

5. "Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης κομματικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ"... Αυτό σύντροφε Γιώργη μου θυμίζει πολύ Κωνσταντάτο και δεν έχω ιδέα (πίστεψέ με) πόσο σε απασχολεί... Θα πρέπει όμως να σε απασχολήσει σοβαρά το κριτήριο με το οποίο ήσουν υποψήφιος με έναν τόσο τιποτένιο δήμαρχο... Εκτός αν η αντιαριστερή σου τύφλωση δεν σου το επιτρέπει... Κινδυνεύεις όμως να μη δεις τον "Ρουβίκωνα" και να περάσεις απέναντι - όσο κι αν καυχιέσαι για κομμουνιστής"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου