Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ο χαιρετισμός της Ελένης Μπελιά στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργυρούπολη

Πέμπτη βράδυ 27/2/2014. Το θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στην Αργυρούπολη πλημμύρισε από κόσμο, φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τίτλο “Το Ελληνικό ΔΕΝ Πωλείται”.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήσαν η Ρένα Δούρου και η Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτές Β’ Αθήνας. Χαιρέτισαν, ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Κορτζίδης, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, η Ελένη Μπελιά, υποψήφια δήμαρχος Αλίμου και ο Τάσος Ταστάνης, υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας.

Η Ελένη Μπελιά, υποψήφια δήμαρχος Αλίμου με το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, στον σύντομο χαιρετισμό της είπε:

  “Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, ας μπούμε σε μια μηχανή του χρόνου και ας φτάσουμε γύρω στο 2024, μόλις 10 χρόνια μετά το σήμερα. Πιθανολογούμε, λοιπόν, ότι με βάση το σήμερα, θα συναντήσουμε δύο εικόνες του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, εδώ στη μεγάλη γειτονιά μας.

ΕΙΚΟΝΑ 1η
  Η πόλη βουλιάζει από το τσιμέντο των κτηρίων: κατοικίες, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, καζίνο, τοπόσημα, … αυτοκίνητα πάνε κι έρχονται … κορεσμός παντού.
  Η παραλία; Για τους ολίγους! Τώρα, κυριαρχούν -στο… αξιοποιημένο τοπίο- ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, πολυτελή σκάφη, πισίνες και αμέτρητοι σεκιουριτάδες.
  Η πόλη βουλιάζει από το τσιμέντο και μαζί έχει βουλιάξει και χαθεί στον πάτο της κερδοφορίας η μεγαλύτερη και μοναδική ευκαιρία ολόκληρης της Αθήνας να πάρει ανάσες ζωής.
  Μιας πόλης, που λέμε ότι γέννησε τη Δημοκρατία, αλλά εξακολουθεί να διαθέτει ελάχιστες πλατείες ή πάρκα -μικρά ή μεγάλα-, χώρους δημόσιους, χώρους κοινωνικούς, τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιεί ισότιμα καθένας και καθεμιά μας. Χώρους, που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια ορατή έκφραση της Δημοκρατίας, χώρους όπου πραγματώνεται η καθημερινότητα της Δημοκρατίας…

  ΕΙΚΟΝΑ 2η
  Ένα όμορφο, μεγάλο και πολύ φιλόξενο Πάρκο στη νότια Αθήνα υποδέχεται καθημερινά χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.
  Γύρω του, οι γειτονιές υπερδομημένες και οι κάτοικοί τους προσπαθούν να βρουν διέξοδο στην φρενίτιδα της καθημερινότητας.
  Παιδιά και νέοι, με ποδήλατα, πατίνια και μπάλες τρέχουν και παίζουν.
  Πιο κει μια παρέα απολαμβάνει το πικ-νικ της δίπλα στην ελιά που φύτεψε, μαζί με χιλιάδες πολίτες το 2012!
  Το Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες. Το παρελθόν και το παρόν του τόπου συναντιούνται μέσα στις αίθουσές του.
  Μια μικρή μουσική εκδήλωση είναι σε εξέλιξη. Χορός… και χαρούμενα πρόσωπα… και ζεστά χειροκροτήματα. Το βράδυ… οι πόρτες του Πάρκου θα κλείσουν. Όλοι αποχωρούν εκτός από τους φύλακες.
  Θα το βρουν ανοιχτό και πάλι το επόμενο πρωί. Το Πάρκο τους -το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού- το Πάρκο μας είναι πραγματικότητα!
  Το χαίρονται και το προστατεύουν. Το υπερασπίζονται καθημερινά με την παρουσία τους.
  Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, πλήθος εικόνων στο δικό σας μυαλό, σίγουρα συμπληρώνουν το δικό μου ταξίδι στο χρόνο. Το ταξίδι του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι.

  Αν κοιτάξουμε πίσω στον χρόνο, θα δούμε πολύχρονους αγώνες γι’ αυτό το Πάρκο – το Πάρκο μας.

  Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας χαλάσει αυτό το όνειρο και αυτούς τους αγώνες!

  Θέλουμε και ψωμί και τριαντάφυλλα, και θα τα έχουμε!

Πηγή : http://anokatostokalamaki.wordpress.com/2014/03/03/elliniko-19/

Δείτε ακόμη :

ο Αλέξης Τσίπρας στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης - όλη η μεγάλη συγκέντρωση (βίντεο)

Ο χαιρετισμός του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Νάντια Βαλαβάνη: Αν δεν υπήρχαν οι αγώνες το Ελληνικό θα είχε πουληθεί

ο χαιρετισμός του Τάσου Ταστάνη στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργυρούπολη

Ρένα Δούρου: Στο Ελληνικό ετοιμάζουν οικονομικό σκάνδαλο και περιβαλλοντικό έγκλημα (video)

Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης (φωτο)

Τι έγραψαν τα ΜΜΕ για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργυρούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου