Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ

γράφει ο Νίκος Σπυρόπουλος

Φίλες και Φίλοι, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς την γύμνια του πολιτικού μας συστήματος και το επίπεδο της αντιπαράθεσης ιδεών και απόψεων που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν.
Θα αναφερθώ σχετικά με την έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό όπου θα μπορούσε σύμφωνα με πανεπιστημιακές μελέτες και άλλες εκτιμήσεις να αποτελέσει πηγή πρασίνου και άλλων δραστηριοτήτων φιλικών προς το περιβάλλον, διασφαλίζοντας τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη.

Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από τον κατακερματισμό και το ξεπούλημα αυτής της έκτασης.

Μπροστά σε αυτή την απειλή η οποία βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας αντί κόμματα και παρατάξεις να γίνουν μια γροθιά προτάσσοντας το κοινό συμφέρον, ασχολούνται με τις παραταξιακές επιλογές και τις στοχεύσεις τους.

Μάλιστα δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να πάρουν ξεκάθαρη θέση καταθέτοντας μια πρόταση ουσίας, φοβούμενοι ενδεχόμενη πολιτική φθορά τους και έτσι περιορίζονται σε μια κακόβουλη και κακόπιστη κριτική, υπονομεύοντας την όλη διαδικασία και ουσιαστικά ζημιώνοντας όλους εμάς.

Πιο συγκεκριμένα παρατηρούμε δημοτική παράταξη που κόπτεται ότι διεκδικεί με αξιώσεις τον δημαρχιακό θώκο να ασχολείται με μικρότητες του τύπου εάν δήλωσε ο δήμαρχος το χώρο του αεροδρομίου σαν Ελληνικό (που αυτή είναι η μέχρι σήμερα ονομασία του) ή χώρο Αργυρούπολη – Ελληνικό επιζητώντας, βάζοντας ψεύτικα διλήμματα που πραγματικά δεν ενδιαφέρουν κανέναν και δεν επηρεάζουν τίποτα να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη εις βάρος όλων μας.

Ο κόσμος γνωρίζει καλά ότι γίνεται μια ουσιαστική, υπεύθυνη και έντιμη προσπάθεια έξω από διαχωρισμούς και άλλους προσδιορισμούς στοχεύοντας στην προάσπιση του εθνικού μας πλούτου. Σήμερα βρισκόμαστε στο παρά πέντε μεγάλων αλλαγών στο χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Άρα όλοι εμείς οι έντιμοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες επιβάλλεται να επιλέξουμε μια δημοτική αρχή που να είναι διατεθειμένη να υπερασπιστεί και να προστατεύσει τον εθνικό μας πλούτο αποτρέποντας μια τσιμεντοποίησή του.

Σε καμία περίπτωση δεν θα μπούμε στο παιχνίδι να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάποιους να ικανοποιήσουν τα αρρωστημένα πολιτικά πάθη τους και να αποκτήσουν τίτλους και αξιώματα, κάτι που είναι μακριά από τις ανάγκες όλων και που τελικά δεν απασχολούν κανέναν.

Φίλες & Φίλοι να γίνουμε με τη δράση και το ήθος μας οι ζωτικοί πυρήνες που θα αντισταθούν και θα προασπίσουν τα κεκτημένα όλων μας.

Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε. Αντίσταση στο κατεστημένο και προστασία του εθνικού μας πλούτου.
Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου