Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές


Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μαΐου θα γίνουν  μέσα στη σκιά της πιο βάρβαρης επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού.


Τα κοινωνικά, τα εργατικά, τα ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας καταπατώνται με βαναυσότητα. Εργαζόμενοι,γυναίκε, συνταξιούχοι, νέοι άνθρωποι, βλέπουν τη ζωή τους καθημερινά, μέρα με τη μέρα να γίνεται αβάσταχτη. Επαγγελματίες και μικρομεσαία στρώματα ισοπεδώνονται. Το δικαίωμα σε σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά ξηλώνεται, οι απολύσεις είναι καθημερινές. Το ασφαλιστικό σύστημα δεν εγγυάται  βιώσιμη σύνταξη ούτε για μας αλλά ούτε και για τα παιδιά μας. Η δημόσια Υγεία και Παιδεία διαλύονται και οδηγείται σε ιδιωτικοποίηση όλο το κοινωνικό κράτος, ώστε τελικά να ζουν και να μορφώνονται οι ελάχιστοι που θα μπορούν να πληρώνουν.

Η κρίση είναι οικονομική και δημιουργήθηκε από τον τρόπο οργάνωσης των κοινωνιών που στηρίζεται στην εκμετάλλευση της εργασίας και του περιβάλλοντος, από τα παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα. Οφείλεται στον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης των κοινωνιών και είναι οικολογική, πολιτιστική, κοινωνική. Στην πατρίδα μας –που χρησιμοποιήθηκε σαν πειραματόζωο από τους ισχυρούς της Ευρώπης- οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές από τις έως σήμερα κυβερνήσεις έχουν στόχο την αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων αιώνων του κόσμου της εργασίας προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων.

Η κρίση είναι και  οικολογική. Η καταστροφή του περιβάλλοντος, η καταλήστευση και υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων έχουν δραματικό αντίκτυπο στη ζωή και την υγεία όλων μας.

Η κρίση είναι και κρίση της δημοκρατίας. Ιδιαίτερα μετά το 2009 στον τόπο μας η λειτουργία του Κοινοβουλίου υποβαθμίζεται, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου εκτός κοινοβουλευτικής διαδικασίας οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις εφαρμόζουν τις εντολές της Τρόϊκας , ενώ το αστυνομικό κράτος κάνει όλο και πιο έντονη την παρουσία του. Σε αυτό το πολιτικό καθεστώς παρακμής  της δημοκρατίας και των αξιών,  βρίσκουν έδαφος , καλλιεργούνται και αναπτύσσονται , φασιστικές, ρατσιστικές και  ξενοφοβικές αντιλήψεις που πολιτικά εκφράζονται με την ενίσχυση   του νεοναζιστικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής».

Δε φταίνε οι εργαζόμενοι και οι απλοί πολίτες για την κρίση. Όμως αυτοί καλούνται να την  πληρώσουν. Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες,  η τρίτη ηλικία, οι νέοι, οι μετανάστες,  βιώνουν  έναν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες που θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο , όσο παραμένει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση, θα δοθεί και η μάχη των επόμενων  αυτοδιοικητικών εκλογών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου