Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Παρέμβαση στη ΔΟΥ Παλαιού Φαλήρου

Οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους
Κανένας χωρίς σπίτι
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα & είδη πρώτης ανάγκης 


Αντιπροσωπεία της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Π. Φαλήρου συναντήθηκε με τον έφορο και συζήτησαν για την κατάσταση της εφορίας καθώς και για την συγχώνευσή της με τη ΔΟΥ Γλυφάδας. "Ο Δήμος οφείλει και μπορεί να βάλει πλάτη στα μεγάλα προβλήματα των δημοτών", υπογραμμίζει η Κίνηση σε κείμενο που μοιράστηκε.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια μνημονίων. Χρόνια λιτότητας για εμάς -  χρόνια κερδοφορίας για τους πλούσιους. Η φορολογική αφαίμαξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων συνεχίζεται αμείωτη, ενώ η μεταφορά του φορολογικού βάρους σχεδόν αποκλειστικά στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων εξαντλεί και τις τελευταίες φοροδοτικές μας δυνατότητες. Τέσσερα χρόνια ήταν αρκετά για να καταλάβουμε πως η λύση δε μπορεί παρά είναι συλλογική και προϋποθέτει την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Σήμερα, με την ανθρωπιστική κρίση σε εξέλιξη, με τους πλειστηριασμούς σπιτιών να έχουν ήδη αρχίσει και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στα νοικοκυριά να αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, οφείλουμε να διαλέξουμε θέση. Και σε αυτό, εμείς, ως Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Παλαιού Φαλήρου είμαστε ξεκάθαροι: Διαλέγουμε τη θέση όσων καλούνται να πληρώσουν μια κρίση που δε δημιούργησαν, επιλέγουμε να παλέψουμε στο πλευρό τους για εγγύηση κατοικίας και ειδών πρώτης ανάγκης. Θεωρούμε πως ο κάθε Δήμος με τη στάση που επιλέγει να κρατήσει, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των αγώνων για ζωή με αξιοπρέπεια. Ο Δήμος οφείλει και μπορεί να βάλει πλάτη στα μεγάλα προβλήματα των δημοτών.

 

Η δημοτική αρχή Χατζηδάκη δια της απουσίας της, έχει επιλέξει πλευρά. Έχει επιλέξει το δρόμο της σιωπής γι’ αυτό που πλέον δεν αποτελεί προειδοποίηση, αλλά πραγματικότητα. Για τη φτώχεια.

Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν αναθέτουμε σε κανέναν τις ελπίδες μας. Επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής και διεκδικούμε μια δημοτική Αρχή στο πλευρό όσων πλήττονται, που μαζί με τα τοπικά κινήματα, θα μπορεί να εγγυηθεί – με κάθε κόστος - σπίτι και πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης για όλους και όλες.


(Για νομική βοήθεια επικοινωνήστε: rakpfalirou@gmail.com)
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου