Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Λουκέτο στα πολυιατρεία ΕΟΠΥΥ : Ξεσηκωμός παντού

 

Την αντίθεσή της στην απόφαση της συγκυβέρνησης να σφραγίσει τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ εκφράζει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Καλεί σε ξεσηκωμό για να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης που προεξοφλούν για όλο το λαό δυσβάστακτα οικονομικά βάρη. Καλεί τα Σωματεία να μπλοκάρουν μαζί με τους συνταξιούχους και εργαζόμενους αυτές τις διαδικασίες που οδηγούν στο σφράγισμα των μονάδων του ΕΟΠΥΥ. Ο στόχος, όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση τους οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, θα πρέπει να είναι ένας, αποκλειστικά - δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας - πρόνοιας - πρόληψης.

Αντίστοιχα οι γιατροί και οι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού καλούν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 9.00πμ στον ΕΟΠΥΥ Αγ.Δημητρίου (Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 50 και Παπανδρέου Α. 2), να υπερασπιστούμε όλοι μαζί  το ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα στην ΥΓΕΙΑ . Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΜΚΙΕ και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Αγ.Δημητρίου εδώ.


Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός αυτό και καλεί όλους τους πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μαζί με τους αγωνιζόμενους γιατρούς και να προσέλθουμε μαζικά στο ΙΚΑ της Γλυφάδας την Δευτέρα 17/2 και ώρα 08.00 για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.
Δηλώνει ότι θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος Πρωτοβάθμιας
Φροντίδας Υγείας, διεκδικώντας την καθολική και δωρεάν πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας τόσο για τους ασφαλισμένους  όσο και για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ.


Στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ο Δήμος καλεί τους πολίτες την Δευτέρα στις 7.30 το πρωί  στα πολυϊατρεία Αργυρούπολης  "για εκφράσουμε την αντίθεση μας στο λουκέτο και τη συμπαράσταση μας στον αγώνα των γιατρών και των εργαζόμενων του ΕΟΠΥΥ.
Πριν καλά-καλά ψηφιστεί ο νόμος για το ΠΕΔΥ και τον νέο ΕΟΠΥΥ, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έδωσε ήδη εντολή να μπει λουκέτο σε όλα τα πολυιατρεία του.

Σύμφωνα με την εντολή έως τη Δευτέρα θα πρέπει να έχει γίνει όλη η παράδοση των υλικών που υπάρχουν σε όλα τα υποκαταστήματα και στη συνέχεια να σφραγισθούν".

Η ανακοίνωση του Δήμου εδώ.

Στη Νέα Σμύρνη το "σφράγισμα" των ιατρείων του ΙΚΑ στην Πλατεία ξεκίνησε από την Παρασκευή το πρωί. Οι εργαζόμενοι ήταν εκεί και αντέδρασαν. Μαζεύτηκε κόσμος που ενώθηκε μαζί τους και το σφράφισμα αναβλήθηκε.

Γενικά υπάρχει αναταραχή σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και οι αντιδράσεις αναμένεται να κορυφωθούν το πρωί της Δευτέρας. 

Ήδη, γιατροί και εργαζόμενοι αντιδρούν εμποδίζοντας την είσοδο των επιτροπών που θα κάνουν απολογισμό για να προχωρήσει το λουκέτο - εξπρές.

Επίσης Οι γιατροί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) προσέφυγαν στη δικαιοσύνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου