Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Κάλεσμα της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου-Ταύρου

 
Πολίτες του Μοσχάτου και του Ταύρου ,

Ζούμε την εποχή της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων.
Το κοινωνικό κράτος διαλύεται, τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα καταργούνται, η Δημόσια περιουσία ξεπουλιέται.
Στη χώρα µας, στην πόλη μας οι πολιτικές λιτότητας δημιουργούν πλέον συνθήκες ακραίας μαζικής φτωχοποίησης των πολιτών, καθώς οι μισθοί καταβαραθρώνονται, η ανεργία καλπάζει, η νέα γενιά, βλέποντας ότι δεν υπάρχει καμιά προοπτική, μεταναστεύει, η αξία των περιουσιών εξανεμίζεται, η μαύρη αντιδημοκρατική κοινωνική βία σηκώνει κεφάλι και το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής μας καταστρέφεται.
   
Η Τοπική αυτοδιοίκηση, ο κατ’ εξοχήν φορέας άσκησης κοινωνικής πολιτικής είναι και αυτή θύμα των Μνημονίων.
Ο «Καλλικράτης» εισάγοντας ένα γραφειοκρατικό, περίπλοκο και αντιδημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο, επιβάλλει νέες αρμοδιότητες στην Τ.Α., ενώ παράλληλα περικόπτει δραστικά τους πόρους της. Η μείωση των θεσμοθετημένων πόρων κατά 60%, οδηγεί τους δήμους σε ασφυξία και πλήρη διάλυση. Εκμηδενίστηκαν ουσιαστικά οι πόροι που οφείλουν να διαθέτουν οι Δήμοι για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και κάθε άλλη κοινωνική παροχή.

Οι συνθήκες αυτές υπονομεύουν το μέλλον της χώρας, των παιδιών µας και αποτελεί αναγκαιότητα για όλους µας η πάλη για την ανατροπή τους, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δήμο. Ο αγώνας μας σήμερα είναι πρώτα απ’ όλα αγώνας επιβίωσης της Αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια επαναπροσδιορισμού της σε νέες βάσεις. Δεν επιδιώκουμε τον εξωραϊσμό και την διαχείριση, αλλά την ανατροπή της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής, στη χώρα συνολικά και στις τοπικές κοινωνίες .

Στους αγώνες αυτούς η Δημοτική αρχή απαιτείται σήμερα να αναλάβει πρωτοπόρο ρόλο. Αυτό το ρόλο, αυτές τις ευθύνες δεν θέλει και δεν μπορεί να αναλάβει η σημερινή Δημοτική Αρχή, που έδρασε σαν αναπόσπαστο κομμάτι του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος.
 
Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη του δήμου µας, που ανεξάρτητα από κομματική ή ιδεολογική τοποθέτηση, επιθυμεί να συμβάλλει στην οργάνωση της αντίστασης απέναντι στις πολιτικές λιτότητας των μνημονίων και του «Καλλικράτη» και στη διαχειριστική λογική της δημοτικής αρχής να οργανώσει μαζί μας το συλλογικό αγώνα. Να γίνει μέλος της δημοτικής μας κίνησης, να συμμετέχει στην διαμόρφωση του προγράμματος και στην οργανωτική συγκρότηση της. Να συμμετέχει στην ανάδειξη  των οργάνων της κίνησης και του υποψηφίου της. Να υπερασπίσει αρχές και αξίες από τη θέση της δημοτικής αρχής, με εναλλακτική πρόταση για κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη με στρατηγικούς προγραμματικούς στόχους:

·      Τοπική Αυτοδιοίκηση με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, χωρίς Παρατηρητήριο και παρακράτηση των πόρων που προορίζονται για την αυτοδιοίκηση, από την κυβέρνηση.
·      Στήριξη των δημοτικών υπηρεσιών από πολιτικές κατάργησης τους και ιδιωτικοποίησης τους.
·      Στήριξη των σχολείων και των εκπαιδευτικών και των τοπικών δομών υγείας, που καταργούνται.
·      Προτεραιότητα στην πολιτική κοινωνικής συνοχής με στήριξη των κατοίκων, που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά του δήμου μας. Στήριξη του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου σε δομές και συλλογικότητες αλληλεγγύης.
·      Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Προάσπιση των Ελεύθερων χώρων από την εμπορευματοποίηση. Υπεράσπιση των δημόσιων αδόμητων χώρων από το τσιμέντο. Υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας από την πώληση σε ιδιώτες μέσω ΤΑΙΠΕΔ προς όφελος των κατοίκων του δήμου.
·      Οικολογική και οικονομικότερη διαχείριση των απορριμμάτων.
·      Έμφαση στην πολιτισμική αναγέννηση του δήμου μας. Στην ανάπτυξη του αθλητισμού για όλους τους κατοίκους και  στην στήριξη των νέων της περιοχής μας.   
·      Ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου στο δήμο μας με στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και με βοήθεια στις συνεργατικές και συνεταιριστικές  προσπάθειες. 
 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 
 
ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ ΑΡΗΣ 6937037552 email a.kremmidas@yahoo.gr
ΣΩΠΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ 6944315955 email gsjv@otenet.gr
ΤΟΥΦΕΞΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ 6979118607 email xtouf@ath.forthnet.gr
ΖΩΤΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 6976604030
ΜΠΙΛΙΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ 6977961981 email mpilinihel@hotmail.com
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΡΓΥΡΗΣ 6978758030 email ar.basil@yahoo.gr
ΨΥΛΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 6977018779 email panagiotispsillas@gmail.com
ΜΠΙΖΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 6944989314 email xipeteon@gmail.com
ΔΟΥΣΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΥΜΙΟΣ 6977693513 email mineof@otenet.gr
ΚΟΡΟΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 6932511992 email korolishristos@gmail.com
ΚΑΡΥΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 6948871703 email karidikaterina@yahoo.com
ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 6974651915 email somoraitis@hotmail.com
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΤΙΝΗ 6939083939 email martini_theodorou@hotmail.com
ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 6938784452 email geolin70@hotmail.com
ΣΟΥΓΙΑ ΛΟΥΚΙΑ 6972291893
ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 6974356166 email gib2004@yahoo.com
ΚΕΡΚΕΝΗΣ ΝΙΚΟΣ 6977438904
ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΦΩΦΗ 6975878952

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου