Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ του ΑΡΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ & ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου-Ταύρου "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ".

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η συνέλευση για την ανακήρυξη του επικεφαλής και υποψηφίου Δημάρχου της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου -Ταύρου με μεγάλη συμμετοχή μελών της κίνησης και πολιτών του Μοσχάτου και του Ταύρου.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Γρηγόρης Σωπάκης ο οποίος έκανε μια σύντομη ανασκόπηση για το σκεπτικό της δημιουργίας της νέας δημοτικής κίνησης : "είναι το αποτέλεσμα συλλογικών και ανοικτών διαδικασιών και όχι αποτέλεσμα μιας απλής συγκόλλησης των υπαρχουσών δημοτικών κινήσεων από τις εκλογές του 2010 ''ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ'' ΚΑΙ ''ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ''.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Άρης Κρεμμύδας ο οποίος τόνισε τα εξής :




Συνδημότισσες και συνδημότες,

Σας ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας.

Στην ουσία, αγαπητοί συμπολίτες, η σημερινή πρόσκληση είναι ένα προσκλητήριο κοινού αγώνα με επίκεντρο τους ανθρώπους του Δήμου μας και τις ανάγκες τους .

Ένα προσκλητήριο συμμετοχής για να αλλάξουμε τις ζωές μας.

Ένα προσκλητήριο κινητοποίησης για να ανατρέψουμε κατεστημένες πολιτικές που αντιστρατεύονται τα δικαιώματά μας.

Ένα προσκλητήριο διαβούλευσης προκειμένου να συγκροτήσουμε ένα επιτελικό σχέδιο για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης στο Δήμο μας

Ένα προσκλητήριο συνεργασίας όλων των συμπολιτών μας που δέχτηκαν τα τελευταία χρόνια την πιο βάρβαρη επίθεση στη ζωή τους, στην εργασία τους, στην ποιότητα της καθημερινότητάς τους.

Ένα προσκλητήριο ζωντανού διαλόγου με τους νέους και τις νέες που βλέπουν γύρω τους να υψώνονται τα τείχη ενός σκληρού κοινωνικού και παραγωγικού απαρτχάιντ.

Ένα προσκλητήριο ενότητας για να κάνουμε παρελθόν όλους όσους επιβουλεύονται τα δημόσια αγαθά, να κάνουμε παρελθόν όλους όσους ξεπουλούν τις δυνατότητες ανάπτυξης της πατρίδας μας και του τόπου μας.

Αγαπητοί φίλοι,

Όλοι εμείς που σήμερα βρισκόμαστε εδώ δεν ακολουθήσαμε το δρόμο της ευκολίας.

Δηλαδή δεν περιχαρακωθήκαμε πίσω από τις προσωπικές μας θέσεις, αυτές που διαιρούν, αλλά προκρίναμε αυτές τις ζωτικές κοινές θέσεις που πολλαπλασιάζουν τις δυνάμεις μας.

Όλοι εμείς δεν ακολουθήσαμε το δρόμο της υποταγής σε άνωθεν εντολές, που αγνοούν τη βούληση των τοπικών κοινωνιών, αλλά προκρίναμε το δρόμο της συνεργασίας και της ζύμωσης των δυνάμεων της κοινωνίας μας προκειμένου να είμαστε η συνισταμένη της ίδιας της κοινωνίας.

Όλοι εμείς δεν ακολουθήσαμε το δρόμο της ενσωμάτωσης με τις κυρίαρχες επιλογές, που καταστρέφουν τον κοινωνικό μας ιστό, αλλά προκρίναμε το δρόμο της ανατροπής για να θωρακίσουμε το παρόν και να δημιουργήσουμε από κοινού το μέλλον μας.

Όλοι εμείς σήμερα εδώ μοιραζόμαστε μαζί σας τη γέννηση του νέου.

Και το λέω νέο γιατί η παράταξή μας βγήκε μέσα από πρωτόγνωρες διαδικασίες που προϋποθέτουν ωριμότητα, από διαδικασίες που βασίζονται στη σύνθεση, από διαδικασίες που σέβονται τη δημοκρατία, από διαδικασίες που αναδεικνύουν την ανεξαρτησία των τοπικών κοινωνιών.

Από διαδικασίες συμμετοχής και διαλόγου για να βρεθεί ο πολυπόθητος κοινός μας τόπος!

Ένας κοινός τόπος που δε νέμεται εξουσία και αξιώματα, αλλά διακατέχεται από τις κοινές αγωνίες, τους κοινούς προβληματισμούς και αναζητά τη λύση στα καθημερινά αδιέξοδα.

Ένας κοινός τόπος που απαντά με τον πιο αληθινό τρόπο στη σημερινή πολιτική και αυτοδιοικητική αναγκαιότητα.

Αγαπητοί φίλοι,
Αγαπητές φίλες,

Βρισκόμαστε στα τέσσερα χρόνια εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών.

Παρά τις ενέσεις αισιοδοξίας κάθε βράδυ στα δελτία των οκτώ, παρά την προπαγάνδιση του μεγαλύτερου σύγχρονου μύθου περί πρωτογενούς πλεονάσματος, παρά τα κούφια λόγια περί αναπτυξιακών επενδύσεων, όλοι μας ζούμε και γνωρίζουμε την πραγματικότητα.

Την πραγματικότητα της ανεργίας, της επιστροφής των εργασιακών σχέσεων στο μακρινό παρελθόν, της κατάρρευσης της δημόσιας υγείας και παιδείας, της περιθωριοποίησης των νέων, αλλά και των μεγαλύτερων γενεών.

Την πραγματικότητα της πιο σκληρής λιτότητας που συνοδεύεται από την πραγματικότητα της πιο σκληρής αφαίμαξης του δημόσιου πλούτου μας.

Όλοι μας ζούμε αυτό το ειδικό καθεστώς στο οποίο βρίσκεται η πατρίδα μας, και που συνεπάγεται τη βίαιη παρέμβαση των οικονομικών ιερατείων σε δημοκρατικούς θεσμούς και λειτουργίες.
Παρέμβαση τέτοιας έντασης και τέτοιου βάθους που μόνο σε νεοαποικίες πραγματοποιείται.

Πλάι σε αυτήν την βαρβαρότητα που τη ζούμε καθημερινά προστίθεται και η βαρβαρότητα έναντι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Υπογραμμίζω με πλήρη γνώση ότι η Αυτοδιοίκηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της μνημονιακής πολιτικής.

Η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, με τη μείωση πάνω από 60% των θεσμοθετημένων πόρων της, βρίσκεται σε κατάσταση πραγματικής οικονομικής ασφυξίας.
Σε κατάσταση οικονομικής εξόντωσης.
Οι συνοδευτικές αντικοινωνικές πολιτικές των απολύσεων, των απαγορεύσεων προσλήψεων, των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, η θεσμική μεταφορά επιπλέον 240 αρμοδιοτήτων χωρίς την μεταφορά των αναγκαίων πόρων,
η επερχόμενη ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση και των τελευταίων κοινωνικών παροχών.
Εδώ στο Δήμο μας ζούμε και επιπλέον κομμάτια αυτού του παζλ.
Το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ που εξυπηρετούσε το Μοσχάτο και τον Ταύρο, το κλείσιμο του ΟΑΕΔ, των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, της εφορίας στο Μοσχάτο, υπό το πρόσχημα της περιστολής των δαπανών, είναι το γνήσιο τέκνο μιας πολιτικής που εξοντώνει τους πολίτες και αποδυναμώνει τους Δήμους.
Το εργαλείο ώστε όλη αυτή η καταστροφή να γίνει γρήγορα, άμεσα και αποτελεσματικά υπήρξε ο Καλλικράτης
Ο Καλλικράτης δεν υπήρξε τίποτε άλλο, από την θεσμική αγκαλιά των εφαρμογών του μνημονίου.
Παραθέτω πολύ επιγραμματικά τούτες τις εφαρμογές : Όλο το προνοιακό πρόγραμμα των δήμων «στον Καιάδα».

Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί που μοιάζουν με αίθουσες μεταπολεμικών ορφανοτροφείων, χωρίς προσωπικό και χωρίς υποδομές.
Οι γονείς, με λεηλατημένο εισόδημα, είναι σε απόγνωση. Ανήμποροι ηλικιωμένοι με απόλυτη ανάγκη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» αφήνονται στην τύχη τους.

Ενώ όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι, και ιδιαίτερα οι Δήμοι στην Αττική, σε πλήρη εφαρμογή και μάλιστα με διαδικασίες κατεπείγουσες βρίσκεται η εφαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα, που εγγυάται τεράστια κέρδη στον ιδιώτη, αλλά ταυτόχρονα τεράστια επιβάρυνση για τον πολίτη. Επιβάρυνση περιβαλλοντική, υγειονομική και βέβαια οικονομική. .

Ενώ ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκεται και το έγκλημα της εκποίησης μέσω ΤΑΙΠΕΔ της περιουσίας μας, με στόχο πάλι το κέρδος των ιδιωτών και την αποστέρηση από τις τοπικές κοινωνίες κάθε δυνατότητας βιώσιμης ανάπτυξης.
Επιγραμματικά ανέφερα όλα τα παραπάνω, για να φτασω στο εξευτελιστικό επιστέγασμά αυτής της εξοντωτικής πολιτικής που ονομάζεται οικονομικό παρατηρητήριο.
Ένα εγκάθετο σώμα το οποίο καταργεί την αυτοτέλεια του θεσμού και το καθυποτάσσει στις εντολές των Βρυξελλών.
Αυτή συνδημότες και συνδημότισσες είναι σήμερα η κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Και είναι αυτός ο λόγος που συνέδεσα στενά τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα με την αυτοδιοικητική πραγματικότητα.
Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αυτοδιοίκηση σήμερα είναι αποτέλεσμα των κεντρικών πολιτικών επιλογών.
Και οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν ένα κρίσιμο, ένα κεντρικό δίλημμα:

Η χωρίς ανάσα επίθεση που δεχόμαστε στις ζωές μας θα εξαπολυθεί και μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης ή ο θεσμός θα αποτελέσει το ανάχωμα αυτών των επιθέσεων;
Aπέναντι σε αυτό το κορυφαίο δίλημμα, φίλες και φίλοι, οι απαντήσεις είναι και γνωστές και δεδομένες.

Εμείς απέναντι στο μοντέλο που η δημοτική αρχή εξαργυρώνει τα πολιτικά της γραμμάτια με τη σιωπή, αντιπροτείνουμε το μοντέλο της Δημοτικής αρχής που δε χρωστά πουθενά παρά μόνον στους πολίτες.

Εμείς απέναντι στο μοντέλο που η δημοτική αρχή αποτελεί το μακρύ χέρι των μνημονιακών πολιτικών στην τοπική κοινωνία, αντιπροτείνουμε το μοντέλο της Δημοτικής αρχής που είναι η προέκταση της ίδιας της τοπικής κοινωνίας στη διοίκηση του Δήμου.

Εμείς απέναντι στο μοντέλο που η Δημοτική αρχή γίνεται το άθροισμα των κομματικών δυνάμεων που επιβάλλουν τις πολιτικές της βαρβαρότητας, αντιπροτείνουμε το μοντέλο που η Δημοτική αρχή γίνεται ο πολλαπλασιασμός των δυνάμεων που αγωνίζονται για την ανατροπή τους.

Εμείς απέναντι στο μοντέλο που η Δημοτική αρχή εξουσιοδοτείται και παίρνει φύλλο πορείας από ένα υποταγμένο πολιτικό σύστημα, αντιπροτείνουμε το μοντέλο που η Δημοτική αρχή εξουσιοδοτείται από τους πολίτες, ελέγχεται από τους πολίτες, λογοδοτεί στους πολίτες, ενεργεί μαζί με τους πολίτες.

Και είναι αυτοί οι λόγοι, φίλες και φίλοι που πιστεύουμε ότι η παράταξή μας είναι το ώριμο τέκνο των σύγχρονων αναγκών.

Είναι αυτή που θα αντισταθεί στη σφοδρή επίθεση που δέχεται η κοινωνία μας, είναι αυτή που θα αντιπαρατεθεί με σκληρούς όρους στη λαίλαπα του ξεπουλήματος τόσο των δημοσίων αγαθών, όπως το νερό, όσο και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Δήμου μας.
Είναι αυτή που θα εφαρμόσει ένα άλλο σχέδιο διάσωσης της κοινωνίας και ανάπτυξης των δυνάμεών της.

Συνδημότισσες και συνδημότες, σε αυτή την ερχόμενη προσεχή κρίσιμη πενταετία θα ήθελα να σταθώ. Για να συμβούν όλα όσα περιγράψαμε υπάρχουν δύο απαράβατοι όροι.

Ο πρώτος :
H νέα Δημοτική αρχή πρέπει να αναπτύξει μια καινούρια φιλοσοφία η οποία επιβάλλεται να αντιμετωπίζει τις διοικητικές μονάδες του Δήμου μας, το Μοσχάτο και τον Ταύρο, σαν ισότιμα μέλη και τους πολίτες τους σαν ισότιμους πολίτες.

Είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ ανάγκη να αντιληφθούμε ότι οι διαφορετικές ταχύτητες, οι επιλεκτικές πολιτικές, οι προνομιακές χρηματοδοτήσεις βλάπτουν τον ίδιο το θεσμό της αυτοδιοίκησης, αλλά και τη δυνατότητα του Δήμου μας να συμπεριφερθεί σα μια μονάδα ενιαία, συμπαγής, που αξιοποιεί τη διαφορετικότητα και τη μετατρέπει σε πλεονέκτημα.

Ο δεύτερος όρος :
να υπερβούμε το προσωποκεντρικό δημαρχιακό μοντέλο, που αποθεώνει τον συγκεντρωτισμό και να περάσουμε σε ένα μοντέλο αποκεντρωμένης και συμμετοχικής διοίκησης με ουσιαστικές και αποφασιστικές αρμοδιότητες στα θεσμικά όργανα,
με ενίσχυση των τοπικών συμβουλίων, αλλά και αξιοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου το έργο να είναι μεγαλύτερο, αποτελεσματικότερο και βεβαίως να απαντά στις ανάγκες της κάθε μονάδας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς καθυστερήσεις και υστερήσεις.

Αγαπητοί συνδημότες
Αγαπητές συνδημότισσες,

Είναι ανάγκη σήμερα να μιλήσουμε για την επόμενη ημέρα, για το αύριο του Δήμου μας.

Όχι για ένα αύριο που θα μένει προσκολλημένο στις αγκυλώσεις και τις εξαρτήσεις του χτες.
Όχι για ένα αύριο που θα αφορά τον μισό Δήμο.
Και κυρίως όχι για ένα επικίνδυνο αύριο.

Είναι η ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον μας με άλλη φιλοσοφία.
Να μιλήσουμε για την επόμενη ημέρα που περνάει μέσα από το μετασχηματισμό του Δήμου, ώστε να αποκτήσουμε ταυτότητα στέρεη και ολοκληρωμένη.
Να μιλήσουμε για ένα σχέδιο που διαθέτει επιτελική σοβαρότητα και επιχειρησιακή γνώση.
Να μιλήσουμε για ένα σχέδιο που διακρίνεται από τη χρηματοδοτική τεκμηρίωση.

Και αυτό το σχέδιο πρέπει να υπογράφεται από δύο πυλώνες, δύο πυλώνες αλληλένδετους.

Ο πρώτος πυλώνας είναι αυτός της κοινωνικής πολιτικής και των κοινωνικών δομών.

Κοινωνία χωρίς κοινωνικές δομές στις μέρες μας είναι κοινωνία με σμπαραλιασμένο τον κοινωνικό ιστό και κοινωνίες με σμπαραλιασμένο κοινωνικό ιστό παύουν να νοούνται σαν κοινωνίες, αφού μοιάζουν περισσότερο με ζούγκλες.
Και όταν εμείς μιλάμε για κοινωνική πολιτική δεν εννοούμε την περιστασιακή ή τη μικρής κλίμακας βοήθεια, δεν εννοούμε την ελάχιστη εμπλοκή του Δήμου μας, αλλά την ενίσχυση των κοινωνικών δομών, των οργανώσεων και συλλογικοτήτων αλληλεγγύης και του κοινωνικού προϋπολογισμού του δήμου. Συμπεριλαμβάνουμε στην έννοια της κοινωνικής δομής τα δημοτικά ιατρεία και τους παιδικούς σταθμούς, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της υγείας, με τη διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας, αλλά και την επερχόμενη διάλυση της δημόσιας παιδείας.

Ο δεύτερος πυλώνας μας είναι η ανάπτυξη με κέντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του, κοινωνία χωρίς θέσεις εργασίας, χωρίς κύκλο εργασιών είναι κοινωνία ζωντανών νεκρών, δηλαδή κοινωνία χωρίς πολίτες.

Η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων που σήμερα δίνει το ΕΣΠΑ επιτέλους πρέπει να προσανατολιστούν σε δράσεις ουσίας, πρέπει να μετατραπούν σε υπεραξίες ανάπτυξης και όχι να δαπανώνται σε έργα βιτρίνας του τελευταίου τριμήνου.

Εμείς έχουμε μια οργανωμένη αντίληψη και για το τι Δήμο θέλουμε και για το πώς θα το πετύχουμε.

Και για το λόγο αυτό κρίνουμε αναγκαία, ζωτική την έγκαιρη υλοποίηση ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης που στοχεύει στην δημιουργία των απαραιτήτων υποδομών, έργων και παρεμβάσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, προστατεύουν το περιβάλλον, αναβαθμίζουν την καθημερινότητα, ενισχύουν την οικονομική αλλά και την πολιτιστική δραστηριότητα και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Ο Ολοκληρωμένος Σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης συνδέονται και στηρίζονται σε διασφαλισμένους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους. Οι Γενικές Αρχές αυτού του Αναπτυξιακού Μοντέλου προϋποθέτουν:

Tα δημόσια αγαθά μας να τελούν κάτω από την απόλυτη προστασία μας, ταυτόχρονα να μη ρημάζουν εγκαταλελειμμένα και ρημαγμένα, αλλά να αποτελέσουν τα νευραλγικά κέντρα της αναπτυξιακής μας πολιτικής και της δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Για τα νευραλγικά σημεία της παραλίας μας είναι συγκεκριμένη η θέση μας, αποτελούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, είναι τα στρατηγικά μας σημεία.

Αυτά τα στρατηγικά σημεία δεν μπορούν να μένουν ρημαγμένα και απαξιωμένα, ώστε κάποια στιγμή να ξεπουληθούν με κέρδος μόνον για τον ιδιώτη, τη στιγμή που η ανεργία και η φτωχοποίηση του πληθυσμού μας καλπάζουν και υπονομεύουν την κοινωνική ισορροπία.

Είναι σημεία υπερτοπικού ενδιαφέροντος αλλά και σημεία ενίσχυσης και τόνωσης της τοπικής οικονομίας και του πληθυσμού μας.

Κρίσιμοi κρίκοi στην αλυσίδα της ανάπτυξης, είναι o Ελαιώνας, τα Σφαγεία, η Πειραιώς που το καθένα με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και το ξεχωριστό ειδικό του βάρος μπορεί να αποτελέσει ζωογόνο δύναμη αυτού του νέου μοντέλου.

Ζωογόνο δύναμη όχι σε μια αντίληψη που τα θέλει κατακερματισμένα, απαξιωμένα και φιλέτα προς παραχώρηση, αλλά σε μια αντίληψη που τα επανεντάσσει οργανικά στη ζωή του Δήμου μας, σε μια αντίληψη που τα καθιστά κοιτίδες πολιτισμού, κοιτίδες περιβαλλοντικής αναβάθμισης, κοιτίδες αναπτυξιακών δραστηριοτήτων, κοιτίδες που αναβαθμίζουν τις ζωές μας.

Με την ίδια αντίληψη που αντιμετωπίζουμε τους δημόσιους χώρους. Όχι ως χώρους έξω από την κοινωνία, αλλά ως χώρους που παράγονται από την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Ταυτόχρονα, αγαπητοί φίλοι,

Η προστασία του εμπορικού μας ιστού με δράσεις καίριες και πρωτοπόρες, ο οποίος παραδόθηκε άνευ όρων από την παρούσα δημοτική αρχή στις ορέξεις των κυβερνητικών επιλογών που τον κατέστρεψαν, αποτελεί το υπόβαθρο για την επόμενη ημέρα.

Αυτό το οργανωμένο όραμά μας στηρίζεται σε ένα απαράβατο τρίπτυχο:
-Δημόσια αγαθά και συγκριτικά πλεονεκτήματα, οργανωμένα στη βάση μιας ενιαίας λογικής και αναπόσπαστα δεμένα με το ΕΣΠΑ
- Ανάπτυξη, περιβάλλον και ιδιωτική πρωτοβουλία συνυπάρχουν αρμονικά, με θεματοφύλακα την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες
-Ανθρώπινο δυναμικό, κάτοικοι και δημότες, η προστιθέμενη αξία του Δήμου μας προστατευμένη από απειλές, με δίχτυ προστασίας και δίκτυα προστασίας από τη δημοτική αρχή.

Συνδημότες και συνδημότισσες,
Από εδώ σήμερα ξεκινάμε έναν όμορφο αγώνα.

Με άλλες αναφορές, με άλλες αρχές, με άλλο αξιακό σύστημα.
Οι αναφορές μας δεν είναι στη Θάτσερ αλλά στην κοινωνία των πολιτών.
Οι αρχές μας δεν είναι ανθρωποκτόνες, αλλά ανθρωποκεντρικές.
Το αξιακό μας σύστημα δεν είναι το κέρδος για τους λίγους, αλλά η επιβίωση των πολλών.
Η πρακτική μας δεν είναι η καθυποταγή και η σιωπή, αλλά η διεκδίκηση και η αντίσταση.
Και με αυτές τις αρχές, με αυτό το αξιακό σύστημα συμπορεύεται η πλειοψηφία των πολιτών!

Ξεκινάμε αυτόν τον όμορφο αγώνα

Μαζί με όλους όσους πιστεύουν στις δυνάμεις και τις δυνατότητες του Δήμου μας.

Μαζί με όλους όσους έχουν δει τα τραγικά αδιέξοδα που επέφεραν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι εξαρτήσεις και η παθητική αποδοχή.

Μαζί με όλους όσους αντιλαμβάνονται την Αυτοδιοίκηση σαν επιταχυντή προόδου και όχι σαν επιταχυντή καταστροφής.

Μαζί με όλους όσους θέλουν δημοτική αρχή υπεράσπισης της κοινωνίας και όχι θύλακα προώθησης αλλότριων συμφερόντων

Μαζί με όλους όσους πιστεύουν στην αξία της συμμετοχής και του αγώνα και όχι στην ένοχη σιωπή και την ενσωμάτωση.

Μαζί με όλους όσους δεν αναθέτουν απλά μια εντολή διοίκησης, αλλά ελέγχουν καθημερινά και συναποφασίζουν για το κοινό μας μέλλον

Μαζί με όσους σήμερα βάλλονται από τις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και αντιλαμβάνονται την αυτοδιοίκηση σαν το αποτελεσματικό ανάχωμα της κοινωνικής διάλυσης.

Μαζί με όλους όσους ξέρουν καλά τι σημαίνει η βαρβαρότητα της ανεργίας και της φτώχειας και βρίσκονται απέναντι σε όσους την υποδέχονται, μοιραίοι και άβουλοι.

Κυρίως
Μαζί με όλους τους νέους και τις νέες, που δικαιολογημένα αποστρέφονται την πολιτική των υποτακτικών στο πολιτικό σύστημα

Με τους νέους και τις νέες που βλέπουν πια ξεκάθαρα ότι αυτός που πάει πραγματικά κόντρα στον άνεμο της βαρβαρότητας δεν είναι αυτός ο εντεταλμένος που παράγει βαρβαρότητα εν ονόματι της ναζιστικής θηριωδίας.

Με τους νέους και τις νέες που πολύ βολικά κάποιοι τους θέλουν αμέτοχους, ώστε ανενόχλητοι να αποφασίζουν "γι αυτούς χωρίς αυτούς".

Με όλους όσους στις προηγούμενες εκλογές προτίμησαν την αποχή, είτε από αδιαφορία, είτε σαν πολιτική στάση και σήμερα βλέπουν ότι όταν απέχεις κάποιος άλλος γράφει ιστορία και σου επιφυλλάσσει, σε αυτήν την ιστορία, τη θέση του θύματος.

Μαζί με όλους ξεκινάμε αυτόν τον αγώνα εμπνευσμένο από ένα όραμα που σας καλούμε μαζί να ενώσουμε τα κομμάτια του, ώστε ο καθένας να έχει τη δική του θέση σε αυτό.

Όλοι μαζί, ώστε τα επόμενα 5 χρόνια να είναι χρόνια αντίστασης και ανατροπής.

Να είναι χρόνια κερδισμένα για το Δήμο μας, χρόνια οργανωμένης δουλειάς, χρόνια συμμετοχικών κατακτήσεων, χρόνια αλληλεγγύης, χρόνια αποκατάστασης των πληγών και χρόνια προόδου!!!

Οι εκλογές του Μαίου είναι η ώρα των πολιτών!
Είναι η δική μας ώρα!!!!!!!!!!!

Των πολιτών που βρίσκονται σε διαρκή δράση!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου