Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σμύρνης για τη διάσπαση της δημοτικής αρχής


Η διάσπαση της δημοτικής αρχής και η ανακοίνωση της ξεχωριστής καθόδου του Στ. Τζουλάκη και του Γ. Κουτελάκη αναζωπύρωσε τη συζήτηση για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, δεν προσφέρει όμως τίποτε άλλο παρά ξαναζεσταμένο φαγητό.

Οι δύο πρώην συνεργάτες προσπαθούν αγωνιωδώς να απεμπλακούν από το πολιτικό τους παρελθόν και τις σχέσεις τους με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που όμως διαφαίνεται καθαρά στα πρόσωπα που απαρτίζουν τους συνδυασμούς τους. Γι’ αυτό και κρύβονται πίσω από μια αριστερή φρασεολογία την οποία μέχρι χτες λοιδορούσαν. Χρησιμοποιούν τις υποσχέσεις για κοινωνική αλληλεγγύη και για δημοκρατική λειτουργία για να σωθούν από την κριτική των πολιτών που αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν καμία πολιτική διαφωνία μεταξύ τους, αλλά ο ότι ο μόνος λόγος ξεχωριστής τους καθόδου είναι η επιθυμία και των δύο για την καρέκλα.

Η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, η δημοτική κίνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας, έχει καταδείξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια τη σύμπλευση της δημοτικής αρχής με την κυβερνητική πολιτική, τα μνημόνια, τις καλλικρατικές περικοπές που αφήνουν τους δήμους γυμνούς.
 
Κινήθηκε με συνέπεια μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, οργανώνοντας δράσεις αλληλεγγύης και διαθέσεις προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, αποκαλύπτοντας τη διαπλοκή της δημοτικής αρχής με εργολαβικά συμφέροντα και την απέχθειά της στη διαφάνεια, παλεύοντας για να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη.
 
Ήδη από το 2009, πριν από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τη ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ακριβώς για τα παραπάνω χαρακτηριστικά της. Σήμερα, που η δημοτική αρχή επιχειρεί και πάλι να θολώσει τα νερά, δηλώνουμε με σαφήνεια: Ο Δήμος Νέας Σμύρνης χρειάζεται μια πραγματική αλλαγή πορείας, ώστε να αποτελέσει χώρο προστασίας των πολιτών που πλήττονται και δημιουργίας ενός πλαισίου διεκδίκησης μιας πραγματικής κοινωνικής ανασυγκρότησης. Ο δήμος χρειάζεται νέες πολιτικές και νέα πρόσωπα, για να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια της ΣΤΡΟΦΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ να φέρει τη μεγάλη αλλαγή στην πόλη μας και στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει συνολικά την πορεία της χώρας.
Διεκδικούμε μια μεγάλη συμπαράταξη των δυνάμεων της αριστεράς στην πόλη μας.

Δεν χαρίζουμε τίποτα σε παρατάξεις και πρόσωπα που έχουν ταυτίσει τη διαδρομή τους με την υπεράσπιση του πολιτικού συστήματος που μας έφερε στον γκρεμό.

Η στροφή προς αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου