Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ : ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Με ανακοίνωσή μας της 22-2-2014 αναφερόμασταν στο φλέγον θέμα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης της πόλης μας και στην εγκατάλειψη που το έχει οδηγήσει η σημερινή Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος. Είχαμε αναφερθεί στην απαξίωσή του, στην αχρησία του, αλλά και στα «οράματα» του Δήμαρχου περί ιδιωτικοποίησης των πάντων. Κάποιος ίσως  μας κατηγορούσε για κακεντρέχεια και για άνευ λόγου βολές κατά του κ. Δήμαρχου. Έλα όμως που οι ενέργειές του μας τραβούν από το μανίκι.

Ο κ. Δήμαρχος με το από 26-8-2013 ιδιωτικό συμφωνητικό εκχώρησε (;) σε εταιρεία τις εργασίες καθαρισμού του Μουσείου. Και μάλιστα με λεόντιους υπέρ της εταιρείας όρους που θα ζήλευαν και οι δανειστές μας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άνω ιδιωτικό συμφωνητικό πως η διάρκεια  της άνω σύμβασης είναι τετράμηνη δηλαδή από 26-8-2013 έως 31-12-2013 και το ποσό των εργασιών καθαρισμού ανέρχεται συνολικά σε 18.900 ευρώ. Για απλές δηλαδή εργασίες ο Δήμος θα πρέπει να πληρώσει αυτό το εξωφρενικό ποσό και μάλιστα σε μια κρίσιμη και δύσκολη περίοδο που όλοι βιώνουμε, όταν συμπολίτες μας απολύονται και καθαρίστριες – υπάλληλοι   κρίνονται αποδιοπομπαίοι τράγοι. Και το κυριότερο στο άνω συμφωνητικό,  χωρίς να αναφέρονται οι υποχρεώσεις  της εταιρείας όσον αφορά το ωράριο εργασίας, την καθημερινή απασχόληση ή όχι αλλά και το σύνολο των ημερών εργασίας.

Κύριε Δήμαρχε γιατί άραγε χρειάζεται να πληρώσει ο Δήμος ένα τέτοιο ποσό όταν το Μουσείο δεν λειτουργεί και δεν προσφέρει το έργο για το οποίο ιδρύθηκε; Εάν η ενέργειά σας αυτή δεν χαρακτηρίζεται ως σκάνδαλο, όταν πληρώνετε ένα τέτοιο υπέρογκο ποσό εν αγνοία των δημοτών για καθαρισμό του Μουσείου που στην ουσία είναι κλειστό, τότε τι είναι άραγε;

Πρέπει να υποθέσουμε αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε;

Περιμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση επί του θέματος και ιδίως εάν όλα τα παραπάνω ισχύουν, όπως επίσης και αν υφίσταται σήμερα η άνω συμφωνία. Ελπίζουμε όχι εις μάτην.

Και κάτι τελευταίο.

Ο κ. Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι «κλείνει τα αφτιά σε άδικες επιθέσεις, σε ψευδείς κατηγορίες και σε συκοφαντικές προσπάθειες γιατί δεν θέλει να πέσει στην παγίδα εμπλοκής σε ανούσιες μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις». Αυτός δήθεν «δεν επιδιώκει πόλωση για να κερδίσει τις εκλογές». Αυτοί που κάποτε την πόλωση είχαν καθημερινό τους αλφαβητάριο, σήμερα την εξορκίζουν και μάλιστα ανερυθρίαστα. Ο Δήμαρχος γνωρίζει ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις τον έχουν απαξιώσει και η απομόνωσή του απ’ όλους και τους πολίτες είναι γεγονός και γι’ αυτό υπεκφεύγει. Με όπλο την πλέρια αλαζονεία, την έλλειψη επιχειρημάτων, την διάθεση απόρριψης όλων και το γλίσχρο έργο του, πορεύεται σε ένα γι’ αυτόν εκλογικό βατερλό.

Η «Ηλίου Πόλις – Ανθρώπινη Πόλη» θα συνεχίσει με επιχειρήματα και πολιτική αντιπαράθεση να παρουσιάζει τις θέσεις της, να παλεύει ενάντια στο τερατούργημα του  «Καλλικράτη», ενάντια σε αυτά που έχουν βυθίσει τους πολίτες στην απελπισία και την καταστροφή, ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας και του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος ας επιμείνει στην σιωπή του, αφού δεν έχει απαντήσεις. Ας χαϊδεύει τα αφτιά των δημοτών και ας αρκείται σε φιλανθρωπίες, ενώ στην πραγματικότητα στέκεται απέναντί τους και στρώνει τον δρόμο για την χειροτέρευση της ζωής τους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου