Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ανατροπή στη Γλυφάδα : ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ & ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ (φωτογραφίες)

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και προσέλευση Γλυφαδιωτών, που κατέκλυσαν την αίθουσα των γραφείων και τον προαύλιο χώρο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Μαρτίου η εκδήλωση της δημοτικής μας κίνησης ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ για την παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού.

Οι ομιλητές Θανάσης Κούρκουλας (Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό), Σταύρος Γρανούζης (ψυχολόγος) μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Τάσο Ταστάνη ανέδειξαν την ανθρωπιστική αλλά και την οικονομική πλευρά του θέματος καθώς και τα προβλήματα που εμφανίζονται στην πόλη μας.

Η κεντρική ιδέα εστιάστηκε στην αποτροπή του επιχειρούμενου αποπροσανατολισμού του κόσμου από τις αιτίες της υποβάθμισης της ζωής μας. Μιας πολιτικής που εκτός των άλλων εκτρέφει τις φασιστικές πρακτικές μίσους που πρέπει να αντιμετωπιστούν πολιτικά και αποφασιστικά και στην πόλη μας. Για τους 1.500.000 άνεργους δεν ευθύνονται οι μετανάστες, αλλά οι χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τα λουκέτα στα μικρομάγαζα που κλείνουν από τα δυσβάσταχτα χρέη.

Για την υποβάθμιση της υγείας και της παιδείας δεν φταίνε οι αυξανόμενοι ανασφάλιστοι «τζαμπατζήδες» –ντόπιοι ή μετανάστες– αλλά οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων και σχολείων, οι τραγικές περικοπές δαπανών των αρμόδιων υπουργείων.

Η αύξηση της παραβατικότητας δεν οφείλεται στα γονίδια κανενός, αλλά στην εξαθλίωση μεγάλης μερίδας ανθρώπων –ντόπιων και μεταναστών– που γίνονται εύκολη βορά εγκληματικών κυκλωμάτων που θησαυρίζουν.

Αναδείχθηκαν με πρωτότυπο και ελκυστικό τρόπο οι διαφορετικές όψεις και οι αιτίες ανάπτυξης ρατσιστικών απόψεων στην κοινωνία. Η ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε, με πολλές παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες, ολοκληρώθηκε με λίγη μουσική και ένα ποτήρι κρασί.

Μαζί ανατρέπουμε! / Μαζί δημιουργούμε!
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας

Κ. Αθανάτου 22 Γλυφάδα (δίπλα στα ΕΛΤΑ)
τηλ. 210.96.24.294



Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση :

 



 




 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου