Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Βιογραφικό του Κώστα Μερκουράκη, υποψηφίου δημάρχου Παλαιού Φαλήρου με τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση»

Ο Κώστας Μερκουράκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1985 και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο. Είναι μαθηματικός, απόφοιτος εργαστηρίου δημοσιογραφίας και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοιχτού πανεπιστημίου Κύπρου. Τα προηγούμενα χρόνια εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» κι ως τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας «Η Αυγή», ενώ παράλληλα διατηρεί κατάστημα χειροποίητων κοσμημάτων.

Στη «συλλογική ζωή» εντάχθηκε από νωρίς: οργανώθηκε στην Αριστερά ήδη ως μαθητής στην Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης. Μετέπειτα, μέσα από τις γραμμές της Νεολαίας Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε ενεργά στους αγώνες υπεράσπισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του Άρθρου 16 αλλά και στις κινητοποιήσεις υπεράσπισης του παραλιακού μετώπου.

Κατά τα φοιτητικά του χρόνια εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος του παν/μιου Αθηνών, ενώ διετέλεσε επίσης εκπρόσωπος των φοιτητών στην Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών. Η μετέπειτα δημοσιογραφική του πορεία επηρεάστηκε από το πρωτοπόρο φοιτητικό περιοδικό «Εξ Ευωνύμων», του οποίου υπήρξε ιδρυτής και πρωτεργάτης.

Παράλληλα με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και την προσπάθεια, όπως όλοι οι άνθρωποι της γενιάς του, να βρει τα βήματά του στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, προσπαθεί να υλοποιήσει στην πράξη το σύνθημα: «κανένας άνθρωπος μόνος του στην κρίση». Μεταξύ άλλων, υπηρέτησε ως εθελοντής για δύο έτη (2011 και 2012) στο Κέντρο Κοινοτικής Πρόληψης ΚΕΘΕΑ, ενώ προσφέρει εθελοντικά μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου