Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ελληνικό-Αργυρούπολη : Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)

ΣΤΙΣ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΕΣ - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

H Κοινωνική Υπηρεσία και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και με τη βοήθεια των εξειδικευμένων επιστημόνων – διασωστών της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ διοργανώνουν ανοιχτή εκπαίδευση όλων των πολιτών όλων των ηλικιών στην ΚΑΡΠΑ το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 από 10:00 έως 14:00 στο Σπίτι της Γυμναστικής (Λ. Κύπρου, απέναντι από το Κολυμβητήριο).

Η εκπαίδευση των πολιτών αφορά τη βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και παιδιά καθώς και την αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά.

Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση γίνεται σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά.

Περίπου 10 Εθελοντές εξειδικευμένοι επιστήμονες-διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ συμμετέχουν σε κάθε εκδήλωση.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανοιχτή εκπαίδευση του κοινού στη βασική υποστήριξη στη ζωή σε ενήλικες και παιδιά, η δημιουργία ερεθισμάτων για αναζήτηση πληροφοριών σε θέματα διάσωσης της ζωής, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή σε εθελοντική ομάδα εργασίας και ο εξανθρωπισμός του Δημοσίου χώρου.
 
Η εκπαίδευση θεωρείται απαραίτητη γιατί η ζωή είναι σημαντική για όλους μας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου