Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Τσίπρας: Θα καταργήσω τους νόμους που εκπορεύονται από την Τρόικα


H κρίση στην Ελλάδα δεν έχει σταματήσει, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Σουηδέζα δημοσιογράφο Kajsa Ekis Ekman για την σουηδική εφημερίδα ETC και επέμεινε ιδιαίτερα στο 30% της ανεργίας, καθώς και το 60% των νέων που σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία είναι έξω από την αγορά εργασίας.

Η δημοσιογράφος της σουηδικής εφημερίδας ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να σχολιάσει το πρωτογενές πλεόνασμα και εκείνος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι πρόκειται για κάποιο τεχνικό αποτέλεσμα, προκειμένου να αποδειχθεί πως το πρόγραμμα της Τρόικας είναι επιτυχημένο. Απαντώντας σε ερώτημα για το ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει ως πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως αρχικά θα ασχοληθεί με την αποπληρωμή των τόκων και θα καταργήσει τους νόμους που εκπορεύονται από τις συμφωνίες με την Τρόικα. Σημείωσε, δε, πως θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα από 520 σε 750 ευρώ, αν και παραδέχθηκε πως στην πράξη κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο.

Για το πώς θα πείσει την Ευρώπη για όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας απάντησε αντιστρέφοντας το ερώτημα και διερωτήθηκε αν η Ευρώπη θα συνεχίσει να αφήνει την Ελλάδα στο έλεος της ανθρωπιστικής κρίσης. Σημείωσε πως επιθυμία του είναι ένα νέο New Deal, μια λύση όπως αυτή που εφαρμόστηκε στη Γερμανία το 1953. Σχετικά με την προσωπική του πορεία, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πάντα πήγαινε κόντρα στο ρεύμα και υπενθύμισε πως μπήκε στην ΚΝΕ το 1989, όταν μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου όλοι έφευγαν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου