Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Μπροστά στις εκλογές της 25ης Μαίου : Βαλασόπουλος ή Κοκοτίνης? ΚΟΚΟΤΙΝΗΣ! (του Γιώργου Μπαλτά)

γράφει ο Γιώργος Μπαλτάς

Οι εκλογές της Κυριακής 18 Μαίου , ανέδειξαν τον κ. ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΚΟΤΙΝΗ ως τον ΠΟΛΙΤΗ, υποψήφιο Δήμαρχο , που θα διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου Ηλιούπολης από τον σημερινό Δήμαρχο που τη τρέχουσα δημαρχιακή περίοδο διακρίθηκε στην συγκάλυψη και υλοποίηση των πολιτικών φτωχοποίησης.

Το εκλογικό σύστημα , Δημαρχοκεντρικό στο μέγιστο δυνατό βαθμό, απαιτεί , επιβάλλει στη «Δεύτερη Κυριακή» την εκλογή Δημάρχου και λιγότερο σε επιλογή προγράμματος. Σχετικά με τα προγράμματα οι ΠΟΛΙΤΕΣ εκφράσανε την επιλογή τους στην Πρώτη Κυριακή. Μέσα από μια διαδικασία ιδιαίτερα σύνθετων συλλογισμών, τα προγράμματα
κωδικοποιούνται και εκφράζονται στα πρόσωπα των υποψηφίων Δημάρχων που διεκδικούν την Δημαρχία , στη τελική φάση της 2ης Κυριακής.

Τα πρόσωπα που διεκδικούν το Δημαρχιακό αξίωμα χρωματίζουν τις εκλογές της δεύτερης Κυριακής. Στην πόλη μας , την Ηλιούπολη, έχομε να επιλέξομε ανάμεσα σε δύο συμπολίτες μας με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ , καθαρά και αναγνωρίσιμα προσωπικά πολιτικά χαρακτηριστικά.

Ο σημερινός Δήμαρχος αναδείχθηκε από το κομματικό σωλήνα του ΠΑΣΟΚ ως ο εκλεκτός του Γιώργου Παπανδρέου τον οποίο υπηρέτησε. Για τις υπηρεσίες του στο σύστημα Παπανδρέου «ανταμοίφθηκε» με το «χρίσμα» το 2010 , οπότε εκλέχτηκε ως Δήμαρχος Ηλιούπολης . Την εκλογή των «χρισμένων» το 2010 , ερμήνευσε ως έγκριση των πολιτικών του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Έχοντας τρία χρόνια στη διάθεσή του δεν κατόρθωσε να ενώσει την πόλη ή τουλάχιστον να εξασφαλίσει ένα ελάχιστο επίπεδο πολιτικού Δημοκρατικού διαλόγου. Αποδείχθηκε πολιτικός αλαζόνας , πολιτικά διχαστικός , πολιτικά αυταρχικός , ιδεολογικά αχάριστος , προπαγανδιστικά αδίστακτος ! Επί της Δημαρχίας του το κόμμα που τον ανέδειξε «έσβησε» και δίνει το μέτρο των ικανοτήτων του!
Βέβαια , τα παραπάνω είναι τα αναγκαία χαρακτηριστικά ενός πολιτικού που ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού ή έχει περιέλθει στην κατάσταση του κατ επάγγελμα πολιτικού.
Η χώρα έφτασε στη σημερινή κατάσταση, γιατί το πολιτικό της προσωπικό σε μεγάλη , κυρίαρχη κατάσταση , περιήλθε στα χέρια πολιτικών προσώπων με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερα, η προοδευτική παράταξη , όπως αυτή εκφράστηκε από το ΠΑΣΟΚ , θα αναγνωρίσει τα παραπάνω χαρακτηριστικά να κυριαρχούν στο ηγετικό της προσωπικό με πρώτο και καλύτερο τον κ. Βενιζέλο. Τα χαρακτηριστικά αυτά δεν είναι αναγνωρίσιμα , μόνο, σε στελέχη όπως ο Βενιζέλος , ο ΓΑΠ αλλά διαχέονται και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο σημερινός Δήμαρχος Ηλιούπολης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα που επιβεβαιώνει τα παραπάνω , είναι, τα όσα είδαν το φως της Δημοσιότητας σχετικά με τη σύλληψη υποψηφίας Δημοτικού Συμβούλου του κ. Αναγνώστου.
Στο Γιάννη Αναγνώστου πρέπει όλοι να αναγνωρίσομε μια ξεχωριστή προσωπικότητα . Μπορεί ο κάθε ένας να έχει διαφορετική άποψη μαζί του . Όλοι όμως οι πολιτισμένοι αντίπαλοί του αναγνωρίζουν την σοβαρότητα και την εντιμότητά του. Μόνο ένας δεν το βλέπει έτσι! «Στήνει» ένα «αισχρό» προπαγανδιστικό τρυκ, για τις σκηνοθετικές ανάγκες του οποίου χρησιμοποιήθηκε ακόμα και ο Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ κ. Βαλατσός Διευθυντής της Περιφέρειας Νοτιοανατολικής Αττικής.
Ποιος είναι ο «πολιτικός τύπος» του πολιτικού που με κουστωδία Αντιδημάρχων , Δικηγόρων , Υπηρεσιακών Παραγόντων , επαγγελματιών φωτογράφων , «καταλαμβάνει» το γραφείο Ανώτατου Αστυνομικού . Φωτογραφίζεται σε πόζες διαμαρτυρίας , αγανάκτησης ,και επιδεικτικού «φανφαρονισμού» για τις ανάγκες της προεκλογικής του τακτικής.
Στοχεύει μια αντίπαλη παράταξη και χρησιμοποιεί τον Ανώτατο Αστυνομικό ως το απαραίτητο «φωτομοντέλο» και το Γραφείο του ως το τέλειο σκηνικό του προπαγανδιστικού σκηνοθετήματος «αλήστου» μνήμης εποχών! Δύναμή του η σκιά της εκτελεστικής εξουσίας και μάλιστα την ώρα που οι Πολίτες έχουν το λόγο!
Αλήθεια ο κ. Βαλατσός ανέχεται κάθε πολίτη που τον επισκέπτεται να φωτογραφίζεται ως ο κ. Βαλασόπουλος και μάλιστα με προφανή προεκλογική σκοπιμότητα? Μήπως ο κ. Βαλασόπουλος έπρεπε να περάσει προηγούμενα από την Δικαιοσύνη ? Βέβαια τι να κάνει και ο κ. Βαλατσός ?
Η φωτογραφία φαίνεται να είναι η αδυναμία του κ. Βαλασόπουλου. Μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις . Λάθος ! Πολλές χιλιάδες λέξεις ανάλογα με την οπτική ,τον χρόνο , την οπτική! Για παράδειγμα μια φωτογραφία με τον Άκη Τσοχατζόπουλο την ένδοξη εποχή ήτανε χίλιες λέξεις. Σήμερα είναι άλλες χίλιες λέξεις , διαφορετικές ! Οι φωτογραφίες συνεχίζουν να μιλάνε!! Είναι και μαρτυριάρες!! Για φανταστείτε πόσες φωτογραφίες σκίζονται για να μη προσέρχονται ως μάρτυρες!
Αυτή είναι η καθοριστική πλευρά του σημερινού Δημάρχου , που «κατ αυτόν και μόνο κατ αυτόν» διεκδικεί να συνεχίσει το «γιγαντιαίο» έργο του. Αυτή η πλευρά είναι αποκαλυπτική του «πολιτικού όντος» Βασίλης Βαλασόπουλος . Κάθε επί πλέον διερεύνηση περιττεύει!


Η άλλη επιλογή των Ηλιουπολιτών είναι ο Χρήστος Κοκοτίνης. Ένας Πολίτης που ξεκίνησε από τους Δομνιανούς Ευρυτανίας όπως η πλειοψηφία των πολιτών του λεκανοπεδίου Αττικής . Με σκληρή δουλειά κατόρθωσε να είναι ένας πετυχημένος αυτοδημιούργητος επαγγελματίας ορκωτός Λογιστής μα πάνω από όλα σεμνός και πολιτισμένος. Σπούδασε , παλεύοντας ταυτόχρονα για τον «επιούσιο», την οικογένειά του. Σε θέσεις ευθύνης στην οικονομική διαχείριση επιχειρήσεων για τις οποίες εργάσθηκε και εργάζεται , διαμόρφωσε ένα τύπο ανθρώπου , ήρεμου ,εργατικού , διαλεκτικού, επίμονου στη λεπτομέρεια , τη διαφάνεια , τη συνέπεια! Μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη προσωπικότητα!
Πολιτικά , ο Χρήστος Κοκοτίνης , παρά την πιεστική καθημερινότητά του, δεν άφησε πίσω του την ιδιότητα του ΠΟΛΙΤΗ. Συμμετέχει στα κοινά με διάθεση να προσφέρει και όχι να εξαργυρώσει! Στο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς χρόνια τώρα έχει αναγνωρίσιμη και δυναμική παρουσία . Διαδέχθηκε τον Κώστα Κονδύλη στην παράταξη «Ηλίου Πόλις Ανθρώπινη Πόλη» και ως εκλεγμένος Σύμβουλος τη τριετία που διανύουμε γνώρισε από κοντά τα προβλήματα της Ηλιούπολης!
Με βαθειά πίστη στην Δημοκρατία και όχι στη «Δημοκρατικοποίηση της ολιγαρχίας» έδωσε τον αγώνα για την ΕΝΟΤΗΤΑ της παράταξης του και πρέπει να του αναγνωρισθεί η μεγάλη τιμή, να είναι αυτός που θα ανατρέψει τον σημερινό Δήμαρχο εκφράζοντας μια ευρύτερη ΕΝΟΤΗΤΑ στη Πόλη. .
Ο Χρήστος Κοκοτίνης είναι βαθειά Δημοκράτης . Η Δημοκρατία για το Χρήστο είναι ιδεολογία, είναι τρόπος ζωής και όχι εργαλείο ανάδειξης της «ολιγαρχίας» των εκλεκτών της Αριστοκρατίας! Πάσης «Αριστοκρατίας» !


Η επιλογή είναι του λαού ! Το δίλλημα καθαρό !

Επαγγελματία πολιτικό για Δήμαρχο για να συνεχιστεί η πολιτική φτωχοποίησης του λαού ή Δήμαρχο άνθρωπο της εργασίας , ΠΟΛΙΤΗ Δημοκράτη που θα αντισταθεί και θα υπερασπίσει την ανάγκη να κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στους φτωχούς και τους πλούσιους?

Την Κυριακή 25 Μαίου ψήφο στο Χρήστο Κοκοτίνη για την ανατροπή και την ελπίδα για την ενότητα και την Δημοκρατία για την πραγματική Αυτοδιοίκηση .

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου