Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Μανώλης Γλέζος από την Αργυρούπολη : "ο Κορτζίδης δεν λιποτάκτησε" (φωτογραφίες)


"Κάποιοι σκέφτηκαν ότι ίσως θα έπρεπε να παραιτηθεί ο Χρήστος Κορτζίδης... Αυτό όμως θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως λιποταξία... Κάποιοι άλλοι ήθελαν διακαώς να λιποτακτήσει ο Κορτζίδης... Το χειροκρότημά σας είναι επιδοκιμασία που δεν λιποτάκτησε και συνεχίζει να δίνει τον αγώνα ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα".

Με αυτό τον τρόπο τοπθετήθηκε ο αγωνιστής της Αντίστασης και της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος στη διάρκεια  εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Βάρναλη την Κυριακή 11 Μαϊου, αναφερόμενος στην πολεμική που δέχεται ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης από τα μεγάλα συμφέροντα, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και τοπικούς πολιτικούς αντιπάλους του.

Ο αειθαλής Μανώλης Γλέζος μίλησε για όλους και για όλα με ένα λόγο χειμαρώδη που κράτησε πάνω από μια ώρα. Αναφέρθηκε σε θέσεις που αναβαθμίζουν το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της λαϊκής συμμετοχής αναφέροντας παραδείγματα από την εμπειρία του ως δημάρχου στ' Απειράθου στη Νάξο.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν απέναντι στην συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου που τους κατηγόρησε ότι παραποιούν τα λεγόμενά του και ανάφερε πέντε προτάσεις για το "πού θα βρεθούν τα λεφτά".

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετιμό και μήνυμα στήριξης στον Χρήστο Κορτζίδη ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου "Δύναμη Ζωής" Χρήστος Καπάταης.Συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η απαγγελία από την Κυριακή Σπανού ενός ποιήματος που έγραψε το 1949 ο Μανώλης Γλέζος για τον νεκρό αδερφό του.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας Τάσος Ταστάνης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης Χρήστος Κοκοτίνης. Επίσης παρών ήταν ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος που τον Ιούνιο του 2011, στη διάρκεια του κινήματος της Πλατείας Συντάγματος έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση κι ευχαριστούμε τον Ηλία Σωτηρόπουλο που μας διέθεσε τη δική του δουλειά.
  
 


 

 

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου