Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Το «εντέλλεσθε» του δημάρχου απέτρεψε προσωρινά την κατάρρευση των υπηρεσιών


Προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν κρίσιμες υπηρεσίες του δήμου, όπως π.χ. οι παιδικοί σταθμοί, συνέχισαν να εργάζονται με εντολή δημάρχου εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ή με Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου, οι οποίες είχαν λήξει.
Ο δήμαρχος με σύμφωνη γνώμη σχεδόν του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου, αλλά με την ευθύνη να βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο, προσπάθησε μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές πλαίσιο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες του Δήμου και υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες.
Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να καλυφθούν οι ανάγκες, όταν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν απαγορευθεί και οι προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου μειώνονται δραστικά και όσες εγκρίνονται είναι με μεγάλη καθυστέρηση;
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εγκρίσεις για τους παιδικούς σταθμούς. Πέρσι οι εργαζόμενοι που πληρώνονταν με «εντέλλεσθε» έφτασαν να καλύπτουν το 43% του συνόλου που απαιτούνταν για τα 580 παιδιά.
Φέτος ενώ ο δήμος με συνεχείς πιέσεις και δημόσιες παρεμβάσεις πέτυχε την έγκριση των αναγκαίων θέσεων η διαδικασία χρονικά θα ολοκληρωθεί σε περισσότερο από δυο μήνες από την έναρξη λειτουργίας των σταθμών.
Το ίδιο συνέβη με τα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα. Το 2011 δεν θα υπήρχαν τα προγράμματα αυτά, στα οποία συμμετείχαν περίπου 3.300 πολίτες και παιδιά, αν ο δήμαρχος δεν κρατούσε με «εντέλλεσθε» όλους τους συμβασιούχους σε αυτά. 
      
Αντί λοιπόν η αντιπολίτευση να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση αυτή που είναι απολύτως απαράδεκτη και ευτελιστική για την τοπική αυτοδιοίκηση, επιτίθεται στον Χρήστο Κορτζίδη, γιατί κράτησε τους εργαζόμενους με «εντέλλεσθε»
και «χρεοκοπεί το δήμο»!
Δηλαδή τον κατηγορούν, γιατί δεν έκλεισε τους μισούς παιδικούς σταθμούς και όλα τα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα και γιατί δεν συρρίκνωσε την καθαριότητα απολύοντας τους συμβασιούχους!
* πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αργυρούπολης και Ελληνικού-Αργυρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου