Πραγματικότητα κάνει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης τους χειρότερους εφιάλτες των εργαζομένων, που πλέον γνωρίζουν ότι μέσω του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας μπορεί να χάσουν μέσα σε μία νύχτα και σωρηδόν την εργασία τους. Χθες σε μία
μαραθώνια συνεδρίαση το ΑΣΕ με οριακή πλειοψηφία τεσσάρων έναντι τριών αποφάσισε να εγκρίνει τον ελλιπέστατο (όπως λένε οι πληροφορίες) φάκελο - αίτηση της Χαλυβουργίας Ελλάδος και να στείλει στην ανεργία εν μια νυκτί 45 εργαζόμενους της επιχείρησης συμφερόντων της οικογένειας Νικολάου Μάνεση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο εργάζονται (μετά τις αθρόες απολύσεις των περασμένων ετών) 96 άνθρωποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί που υπερψήφισαν ήταν η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη και δύο εκπρόσωποι του υπουργείου Εργασίας μαζί με τον εκπρόσωπο των εργοδοτών. Στην αντίπερα όχθη, καταψήφισαν ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, ένας ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Εργασίας και βέβαια ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ. Έτσι ολοκληρώθηκε το έγκλημα εις βάρος των εργαζομένων και για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια εγκρίνονται ομαδικές απολύσεις σε ποσοστό άνω του 5%.

Πάντως η χθεσινοβραδινή εξέλιξη αποτελεί τον Δούρειο Ίππο για την επέκταση του φαινομένου των ομαδικών απολύσεων στις μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να διώξουν το προσωπικό τους. Από την άλλη ο υπουργός Εργασίας αποκτά ένα ατού προκειμένου να πείσει την τρόικα ότι λειτουργεί το ΑΣΕ και «κόβει» κεφάλια εργαζομένων.

Πηγή