Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Δήμος Μοσχάτου–Ταύρου: 450.000 ευρώ πρόστιμο σε τεχνική εταιρεία για πολεοδομικές αυθαιρεσίες

Πρόστιμο 450.000 ευρώ επέβαλε η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου μετά την αυτοψία που διενέργησε κλιμάκιο του Δήμου ύστερα από εντολή του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου. Κατά την αυτοψία της υπηρεσίας διαπιστώθηκαν
αυθαίρετες κατασκευές και παράνομη εναπόθεση εκατοντάδων κυβικών μπαζών και άχρηστων υλικών, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 450.000 ευρώ από την Υπηρεσία Δόμησης.

Ο Δήμαρχος, Ανδρέας Ευθυμίου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου σχετικά με το θέμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να προβεί στις εξής ενέργειες:

-  Να προχωρήσει σε κοινοποίηση εξώδικης διαμαρτυρίας-πρόσκλησης προς την ανάδοχο εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε. που εγκαταστάθηκε στην παραλία του Μοσχάτου για την διακοπή των εργασιών του εργοταξίου και την άμεση αποκομιδή των μπαζών που παράνομα εναπόθεσε στο χώρο της παραλίας, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδος από την κοινοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου.
-  Να προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα για την άμεση διακοπή των εργασιών και την απομάκρυνση της εταιρείας «ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε» από τον χώρο της παραλίας.
-  Να προβεί σε εισαγγελική εντολή για την διακοπή των εργασιών και την μη εναπόθεση μπαζών και
-   Να προβεί σε κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις περαιτέρω εξελίξεις.


Ήδη ο Δήμαρχος με επιστολή του στους αρμόδιους Υπουργούς  Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,  ΥΠΕΚΑ,  Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, στον Περιφερειάρχη Αττικής και στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, ζητά την παρέμβασή τους για την αποβολή του εργολάβου που μετέτρεψε την παραλία σε παράνομο χώρο εναπόθεσης μπαζών. Ο Δήμαρχος ζητά την άμεση απομάκρυνση των υλικών αυτών και την αποκατάσταση του χώρου και ενημερώνει την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ, στις Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ και στην εταιρεία Αττικό Μετρό Α.Ε. που έχει συμβληθεί με την τεχνική εταιρεία “ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε.”, η οποία προέβη στις παραπάνω παραβάσεις .


Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: “Είναι αδιανόητο τη στιγμή που η αυτοδιοίκηση, οι φορείς και  η Πολιτεία μιλάμε για την πολυπόθητη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Μοσχάτου, την ίδια στιγμή  μπροστά στα μάτια μας με θρασύτητα και ασυδοσία να αφήνονται εκατοντάδες κυβικά μπαζών στο πιο όμορφο σημείο της πόλης μας. Δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή σε  ενέργειες που όχι μόνο δε σέβονται το περιβάλλον, αλλά υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας.  Ήδη δώσαμε εντολή στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας  να πράξει τα δέοντα και να κάνει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για την υπεράσπιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα ζητάμε από τους Υπουργούς και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να παρέμβουν με βάση τις δικές τους αρμοδιότητες για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.”


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου