Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Επίσκεψη στο ΜΚΙΕ από τον επίτιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου του Berkeley, Richard Walker

Ο καθηγητής κ. Richard Walker με την εθελόντρια
και μέλος του συντονιστικού μας οργάνου
Στέλλα Στενού, στο φαρμακείο μας


 
Την Παρασκευή 06/06/2014, είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε στο Μ.Κ.Ι.Ε. τον επίτιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου του Berkeley, Richard Walker, με ειδίκευση στην Αστική Γεωγραφία.  To πεδίο έρευνας του καθηγητή αναπτύσσεται γύρω από θέματα που αφορούν την Οικονομογεωγραφία, την Παγκοσμιοποίηση και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.  Ειδικό πεδίο έρευνας του καθηγητή αφορά στην σχέση της Κοινωνίας με το Περιβάλλον στις χώρες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ευρώπης.

Το σημαντικότερο έργο του καθηγητή τιτλοφορείται The Capitalist Imperative: Territory, Technology and Industrial Growth (Blackwell, 1989) στο οποίο κυριαρχεί η άποψη πως στο οικονομικό Καπιταλιστικό σύστημα, η γεωγραφική βιομηχανοποίηση ενέχει κεντρικό ρόλο στις κοινωνικές εξελίξεις και καθορίζει σημαντικά την οικονομική ανάπτυξη των περιφερειών, την ευημερία ή τον θάνατο ολόκληρων πόλεων. Ο Δρ. Richard Walker γνωρίζοντας τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός, εξέφρασε την επιθυμία του να γνωρίσει από κοντά το έργο μας και κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, βρήκαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για θέματα που άπτονται των δραστηριοτήτων του. Ας σημειωθεί ό,τι ο καθηγητής πέραν από το πλούσιο συγγραφικό του έργο, έχει συμβάλλει και ως ακτιβιστής σε περιβαλλοντολογικά προβλήματα της Πολιτείας της Καλιφόρνια, όπου και διαμένει.  Τον ευχαριστούμε για τον χρόνο που αφιέρωσε και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στις μελέτες του.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00) 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού) 
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org 
Email mkiellinikou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου