Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Για τη σύσκεψη που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο

Σας παρουσιάζουμε σημείωμα φίλης που παραβρέθηκε σε ανοιχτή συνέλευση πολιτών για τη σωτηρία του αιγιαλού και του πρώην αεροδρομίου που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στην ελεύθερη παραλία του Αγίου Κοσμά την Κυριακή 23 Ιουνίου . Είναι ενδιαφέρον να το διαβάσετε, να το προωθήσετε και να ενωθούμε όλοι μας με όσους είναι αποφασισμένοι να παλέψουν ενάντια στα περιβαλλοντοκτόνα σχέδια Λάτση (και υποτακτικών, βεβαίως βεβαίως..!)

Μόλις γύρισα από τη συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. Είμαι αισιόδοξη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε βλέποντας τη συμμετοχή και την αγωνιστική διάθεση των παρευρισκομένων.


Η συνέλευση έγινε σε μια υπέροχη παραλία ανοιχτή για το κοινό την οποία η κυβέρνηση νομίζει ότι θα παραδώσει στο Λάτση μαζί με το Ελληνικό για να την μπαζώσει και να φτιάξει το νησί του καζίνο!!!!!!!!!!!
 
Έμαθα πως η ακριβώς δίπλα παραλία έχει μεγάλη αρχαιολογική αξία καθώς έχουν εντοπιστεί ευρήματα που χρονολογούνται 2000 χρόνια π.Χ. Το επιβεβαίωσε και η ενάλιος αρχαιολόγος Δ. Κουτσούμπα που είναι πλέον και περιφερειακός σύμβουλος. Αλλά τι αξία έχει πια ο πολιτισμός σε μια χρεωμένη χώρα;

Έμαθα επίσης ότι σχεδιάζει να εκκενώσει τις επόμενες μέρες τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου του Αγ. Κοσμά, επίσης δημόσιες και ανοιχτές για το κοινό όλης της Αττικής και τις οποίες ακριβοπληρώσαμε για την Ολυμπιάδα, γιατί ο Λάτσης σκοπεύει να το κάνει ξενοδοχείο. Για το σκοπό αυτό θα λειτουργήσουν και κάποιοι διάδρομοι του αεροδρομίου ώστε να εξυπηρετούν τα τσάρτερ των τουριστών οι οποίοι θα είναι έγκλειστοι φυσικά του συγκροτήματος.

Όλες οι παραλίες θα είναι μόνο για πλούσιους τουρίστες. Τόνοι από τα υλικά των υπόλοιπων αεροδιαδρόμων (εξαιρετικά τοξικά) θα ριχτούν στη θάλασσα για τα αναγκαία μπαζώματα.

Για να μπορέσουν να τροφοδοτηθούν τα φαραωνικά έργα που ετοιμάζονται σκοπεύουν να αυξήσουν κι άλλο την υπερυψηλή τάση στο διαβόητο ΚΥΤ μέσα στην κατοικημένη περιοχή Ηλιούπολης Αργυρούπολης, ενάντια στο οποία διαμαρτύρονται χρόνια τώρα οι κάτοικοι αυτών των περιοχών.

Τα δε τεχνικά έργα θα χρηματοδοτηθούν από τα δημοτικά τέλη και το ΕΣΠΑ!!!!! Ο Λάτσης, μεγαλοοφειλέτης του δημοσίου άλλωστε, δεν σκοπεύει να ξοδευτεί.

Το νέο περιφερειακό συμβούλιο δεν θα εγκρίνει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ούτε για το Ελληνικό ούτε για τον Αστέρα.

Αλλά δεν φτάνει αυτό. Πρέπει να κινητοποιηθούμε κι εμείς.


Οι εργαζόμενοι του Αγ. Κοσμά καλούν σε συμπαράσταση στις 30 Ιουνίου στις 4.30.

Ο ηθοποιός και ερασιτέχνης αθλητής Άγης Εμμανουήλ θα τρέξει 240 χλμ υπερμαραθώνιο όλο το παράκτιο μέτωπο για να δώσει δημοσιότητα στο θέμα. Στις 9 Ιουλίου θα κάνει στάση
στην παραλία του Αγ. Κοσμά, όπου  προγραμματίζονται εκδηλώσεις και γίνεται κάλεσμα σε συλλογικότητες.


Όσοι πιστοί προσέλθετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου