Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ένα «Δημόσιο - φάντασμα» δεν μπορεί να ανταποκρίνεται στις ζωτικές ανάγκες των πολιτών (βίντεο)

Η βουλευτής Β΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη συμμετείχε την Παρασκευή 13 Ιουνίου στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι:


  • Ως προς την απροκάλυπτη κρατική βία εναντίον τους, είναι μείζον θέμα ότι σχεδόν στο σύνολο τους όλες οι πρωτεργάτριες του μεγάλου αγώνα των καθαριστριών έχουν κάτι, χέρι ή πόδι, σπασμένο. Οι καθαρίστριες έχουν «λιώσει» παπούτσια, και όχι μόνο, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στη Βουλή για το θέμα και βρισκόμαστε σταθερά μαζί τους όποτε τις χτυπούν, πράγμα που έχει γίνει «σύνηθες». Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με «σφραγισμένο» Υπουργείο Οικονομικών, που να αστυνομοκρατείται. Μπορεί ο κ. Χαρδούβελης να ζήτησε χρόνο για να απαντήσει στο χθεσινό διάβημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χρόνος δεν υπάρχει την ώρα που πέφτει ξύλο κάτω από τα παράθυρα του.

  • Η Έκθεση του ΔΝΤ λέει ξεκάθαρα ότι από τους 598.000 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν μείνει στις αρχές του 2014 θα μειωθούν κατά 150.000, δηλαδή θα πρέπει να φτάσουν στους 450.000 μέχρι τέλους του 2015. Αυτό σημαίνει Δημόσιο του 4,5 %, με μέσο όρο της ΕΕ το 11%. Για να μιλήσουμε για ριζική αναδιάρθρωση του Δημόσιου με βάση τις ζωτικές ανάγκες των πολιτών, θα πρέπει να υπάρχει Δημόσιο. Με ένα Δημόσιο - «φάντασμα», δεν μπορείς να κάνεις κανενός είδους ανασυγκρότηση. 
     
  • Ένας πολύ μεγάλος αριθμός παραλιών – οι ομορφότερες που υπάρχουν, από Καϊάφα μέχρι Ελαφόνησο - έχει ήδη μεταβιβασθεί στο ΤΑΙΠΕΔ προς εκποίηση. Τις επόμενες μέρες πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ ένας πλήρης κατάλογος με το σύνολο των παραλιών που έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, και τότε θα συνειδητοποιήσουμε όλοι σε ποιο σημείο βρίσκεται η χώρα.

  • Λαμβάνοντας υπόψη τη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αν περάσει η κατάργηση του ν.1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, μετατρέπονται από κακουργήματα σε πλημμελήματα τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας, της πλαστογραφίας και της κατάχρησης, όσον αφορά Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, περιφερειάρχες, δημάρχους, δικαστικούς λειτουργούς κ. ά. Όπως επισημαίνουν τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους οι καταχραστές του δημοσίου χρήματος μπορεί να παραμείνουν ατιμώρητοι, καθώς με αυτό επέρχεται ο κίνδυνος παραγραφής ακόμα και του τεράστιου σκανδάλου των εξοπλιστικών προγραμμάτων, όχι μόνο ως προς τους κατηγορούμενους, αλλά ακόμα και για όσους έχουν καταδικαστεί… Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το θέμα δεν είναι η πολιτική καταγγελία, αλλά να γίνει να δυνατό να μη περάσουν ακόμα και στα θερινά τμήματα «ελεγχόμενης σύνθεσης», νομοσχέδια από αυτό που καταστρέφει τις παραλίες μέχρι εκείνα που εξασφαλίζουν τη γενική ατιμωρησία των κρατικών λειτουργών.

    Ακολουθεί το βίντεο :

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου