Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Σε ρόλο μεσιτικού γραφείου η κυβέρνηση

«Το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των αιγιαλών, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος συνιστούν τα νέα μνημονιακά εγκλήματα στα οποία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προχωρούν ακάθεκτοι, γνωρίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση - Δύο νομοσχέδια, ένα κατεπείγον και ένα επείγον, θα ψηφιστούν έως την Παρασκευή στο Α' Θερινό Τμήμα, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προλάβει τις προθεσμίες πριν από την άφιξη της τρόικας.

  Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων: Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό // Απόσυρση δύο κεφαλαίων του νομοσχεδίου για το χωροταξικό // Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της "αξιοποίησης" του Ελληνικού // Δημ. Στρατούλης: Το ξεπούλημα της ΔΕΗ, πλήγμα στην εθνική κυριαρχία της χώρας (βίντεο) 

Με νομοσχέδια βομβαρδίζει τη Βουλή η κυβέρνηση, που βιάζεται να περάσει όλα τα «προαπαιτούμενα» της τρόικας. Υπενθυμίζεται πως όταν έκλεισε η Ολομέλεια της Βουλής, στις 4 Ιουνίου, κυβερνητικά στελέχη διαβεβαίωναν ότι «δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο νομοθετικό έργο το επόμενο διάστημα που να απαιτεί Ολομέλεια» (!). «Το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των αιγιαλών, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος συνιστούν τα νέα μνημονιακά εγκλήματα στα οποία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προχωρούν ακάθεκτοι, γνωρίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ότι «θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια τους, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, και δεν θα αφήσει τη χώρα έρμαιο στις ορέξεις των δανειστών».

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μνημονιακά εγκλήματα:

«Η κυβέρνηση έρχεται με συνοπτικές διαδικασίες, μέσα από τις στημένες συνθέσεις των θερινών τμημάτων, να προχωρήσει στο νέο αντιδραστικό γύρο μνημονιακών προαπαιτουμένων. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια οιονεί αποικία χρέους των δανειστών, με την κυβέρνηση να παίζει το ρόλο του μεσιτικού γραφείου στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. 

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των αιγιαλών, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος συνιστούν τα νέα μνημονιακά εγκλήματα στα οποία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προχωρούν ακάθεκτοι, γνωρίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια τους, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, και δεν θα αφήσει τη χώρα έρμαιο στις ορέξεις των δανειστών».

Το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών για τα νομοσχέδια - εξπρές :

Σειρά νομοσχεδίων κατατίθενται τις τελευταίες ημέρες προς ψήφιση στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής, σε μια εμφανή προσπάθεια της κυβέρνησης να «περάσει» δύσκολα νομοθετήματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα μνημονιακά προαπαιτούμενα για τη χορήγηση της δόσης του Ιουλίου, εν όψει και της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα.
Μεταξύ των νομοσχεδίων, αυτό με τις πολεοδομικές και χωροταξικές ρυθμίσεις, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς και το ν/σ που περιλαμβάνει βελτιώσεις και εντάξεις νέων έργων στον τρέχοντα επενδυτικό νόμο και αναμένεται να ψηφιστείως επείγον μέχρι την Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα θερινά τμήματα η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αλλάξει όποιον βουλευτή φέρεται να διαφωνεί με το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί κάθε φορά. Ήδη, στην περίπτωση με τη «μικρή ΔΕΗ» το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει βουλευτές που δεν έχουν μέχρι στιγμής αντιδράσει στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

Η χθεσινή (Δευτέρα 23/6) αντίδραση του Π. Λαφαζάνη :

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όπου ανακοινώθηκε η κατάθεση ως κατεπείγοντος του νομοσχεδίου «χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση», τόνισε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στους υπουργούς και την κυβέρνηση:

«Αυτά που κάνετε είναι αίσχη και αθλιότητες, είναι η κατάλυση κάθε ίχνους Δημοκρατίας, είναι η κατάργηση της Βουλής.

Κλείσατε τη Βουλή λέγοντας ότι δεν υπάρχουν νομοσχέδια, και τώρα φέρνετε νομοσχέδιο με σύντμηση διαδικασιών και ταυτόχρονα ακούμε με μεγάλη έκπληξη ότι τώρα φέρνετε και άλλο κατεπείγον νομοσχέδιο, το οποίο ακόμα δεν το έχετε καταθέσει και θέλετε να το συζητήσετε αύριο το πρωί στην Επιτροπή.

Ποια καθεστώτα το κάνουν αυτό; Πείτε το όνομά τους εσείς κ. Πρόεδρε. Δημοκρατία δεν λέγονται. Διαλέξτε το όνομα εσείς, αλλά πάντως Δημοκρατία δεν είναι.

Αυτά τα νομοσχέδια δεν μπορούν να δημιουργήσουν νομικά τετελεσμένα».

Απευθυνόμενος ο Παναγ. Λαφαζάνης στους βουλευτές της συμπολίτευσης τόνισε: «Η Βουλή δεν είναι παράρτημα των πιστωτών, της Μέρκελ, του Τόμσεν και των άλλων. Να διαμαρτυρηθείτε, δεν είστε υπάλληλοι της τρόικας, είστε βουλευτές».

Πηγή

«Το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των αιγιαλών, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος συνιστούν τα νέα μνημονιακά εγκλήματα στα οποία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προχωρούν ακάθεκτοι, γνωρίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση - Δύο νομοσχέδια, ένα κατεπείγον και ένα επείγον, θα ψηφιστούν έως την Παρασκευή στο Α' Θερινό Τμήμα, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προλάβει τις προθεσμίες πριν από την άφιξη της τρόικας - See more at: http://left.gr/news/syriza-gia-ta-nea-mnimoniaka-egklimata-se-rolo-mesitikoy-grafeioy-i-kyvernisi#sthash.2NPFXnjw.uXpyN1eW.dpuf «Το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των αιγιαλών, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος συνιστούν τα νέα μνημονιακά εγκλήματα στα οποία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προχωρούν ακάθεκτοι, γνωρίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση - Δύο νομοσχέδια, ένα κατεπείγον και ένα επείγον, θα ψηφιστούν έως την Παρασκευή στο Α' Θερινό Τμήμα, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προλάβει τις προθεσμίες πριν από την άφιξη της τρόικας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου