Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Ελληνικό-Αργυρούπολη : κι άλλη λάσπη από την Ενωμένη Πόλη...

Η μακροχρόνια (και όχι μόνο προεκλογική) χυδαιότητα συνεχίζεται και μετά τις εκλογές ασταμάτητα. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη την πήρε νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του κυρίου Κωνσταντάτου, αντιπρόεδρος σωματείου υπαίθριου εμπορίου.

Η ανακοίνωση της αντιπροέδρου κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μέσω γνωστής και μη εξαιρετέας "ενημερωτικής" ιστοσελίδας με τον καθόλου ευρηματικό για  γκαιμπελίσκους τίτλο "ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 1000 € πρόστιμο στο Λούνα Παρκ του θανάτου...11.000€ σε παράνομο μικροπωλητή!!"... Και βέβαια έχει μοστραριστεί στη σελίδα του νέου δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Φυσικά κανείς δεν περιμένει από μια νέα δημοτική σύμβουλο να γνωρίζει τις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά η πρεμούρα να εκδώσει την ανακοίνωση ως αντιπρόεδρος και η φροντίδα της να τη διακινήσει ως δελτίο τύπου του σωματείου δεν της άφησαν χρόνο να ενημερωθεί.

Πρόκειται για την ίδια πρεμούρα με την οποία ο ίδιος ο κ. Κωνσταντάτος βιάστηκε (δυο μέρες μετά τις εκλογές - 27 Μαϊου) να καταγγείλει
από την προσωπική του σελίδα τον δήμαρχο ότι δεν θα πραγματοποιηθεί το φετεινό καμπ ("πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης"), ενώ
ο  Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης ήταν αυτός που απέρριψε ως μη νόμιμη  την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την πρόσληψη των αναγκαίου προσωπικού.

Θυμίζουμε τη συγκεκριμένη ανάρτηση του κ. Κωνσταντάτου (που θα τη δείτε εδώ) και εγκαλούσε τον δήμαρχο για την απόφαση... του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης...


Βέβαια και τότε ο Δήμος κίνησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να γίνει το καμπ (δείτε εδώ) κι αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την προκήρυξη "πρόσληψης εποχικού προσωπικού" από το Δήμο για τις ανάγκες του καμπ (δείτε εδώ).

Με αυτή την έννοια πιστεύουμε ότι η χυδαιότητα και η λασπολογία θα συνεχιστεί και μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή. Πρόκειται για μια τακτική που ακολουθείται από την πρώτη στιγμή που ο κ. Κωνσταντάτος αποφάσισε να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο (βέβαια τότε στρεφόταν κυρίως κατά των εσωκομματικών του αντιπάλων), αποτελεί συστατικό στοιχείο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, δηλητηριάζει την πολιτική αντιπαράθεση και γι' αυτό χρήζει πολιτικής αντιμετώπισης.

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης που βάζει τα πράγματα στη θέση τους :

"Σε ανακοίνωση που υπογράφει η κ. Ελένη Ηλιοπούλου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Υπαιθρίων Εμπόρων ''Άγιος Ιωάννης'' και νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος με την παράταξη “Ενωμένη Πόλη” αναφερόμενη στο θέμα της επιβολής προστίμων σε μικροπωλητές άνευ αδείας που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Ιουνίου 2014 κατηγορεί τον Δήμαρχο ότι επιβάλλει υπέρογκα πρόστιμα σε μικροπωλητές και στο λούνα παρκ μόνο 1.000ευρώ.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας έχουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

  • Όλα τα πρόστιμα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο επιβλήθηκαν από την Αστυνομία και όχι από τον Δήμο.
  • Η Υπηρεσία του Δήμου, ως όφειλε, τα έφερε για βεβαίωση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα και με τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής απέρριψε τα εν λόγω πρόστιμα ως εξοντωτικά και βεβαίωσε μόνο το πρόστιμο στο λούνα παρκ. Σημειώνουμε ότι οι οικονομικές και άλλες συνέπειες του λούνα παρκ δεν εξαντλούνται φυσικά σε αυτό το πρόστιμο.

Είναι φανερό ότι η κ. Ηλιοπούλου από τη στιγμή που εντάχθηκε στην “Ενωμένη Πόλη” ακολουθεί κι αυτή τη γραμμή της λάσπης και της κατασυκοφάντησης του δημάρχου. Και καθόλου δεν νοιάζεται για την υπεράσπιση των μικροπωλητών, αφού η ίδια ήταν που στο Ποντιακό Πανηγύρι του Θωμά ζητούσε συνεχώς από τη διοίκηση του δήμου να επιβληθούν πρόστιμα σε παράνομους μικροπωλητές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου