Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Left.gr : Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο εσωτερικός διάλογός του

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο εσωκομματικός διάλογος και η δημοκρατία αποτελούν συστατικά στοιχεία της πολιτικής ταυτότητάς του.


Είναι πια συνήθεια οι εσωτερικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ να καταλαμβάνουν αρκετό χώρο στα δελτία ειδήσεων, στα ενημερωτικά σάιτ, καθώς και στις εφημερίδες. Συχνά η μεγάλη κάλυψη που δίνεται στα "συριζικά" δεν ακολουθεί τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας: διαστρεβλώσεις, μεγαλοποιήσεις πραγματικών συμβάντων , ενίοτε και κατασκευή γεγονότων που δεν έλαβαν ποτέ χώρα, διακίνηση φημών χωρίς ούτε καν την υπόνοια της διασταύρωσης. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, αλλά ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια της ιλιγγιώδους ανόδου του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει επανειλημμένα θύμα της προπαγανδιστικής μηχανής του κατεστημένου. Τα εσωκομματικά ζητήματα αποτελούν προσφιλή στόχο των κάθε λογής μονταζιέρων.

Ωστόσο, πέρα από τις ηθελημένες διαστρεβλώσεις,  υπάρχουν και οι ειλικρινείς παρανοήσεις.  Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα εξουσίας πια, μοιάζει ελάχιστα με τους παραδοσιακούς σχηματισμούς που εναλλάσσονταν στη διακυβέρνηση της χώρας. Για την ακρίβεια, σε πολλά σημεία η λειτουργία και η κουλτούρα του βρίσκονται στον αντίποδα όσων θεωρούνταν αυτονόητα στα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού. Είναι επόμενο τα νέα ήθη που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο της πολιτικής ζωής, να μη γίνονται πάντα κατανοητά στην πραγματική διάστασή τους.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο εσωκομματικός διάλογος και η δημοκρατία αποτελούν συστατικά στοιχεία της πολιτικής ταυτότητάς του. Η γόνιμη αντιπαράθεση των απόψεων δεν οδηγεί στην αποσταθεροποίηση του κόμματος, αλλά συνιστά πυλώνα της ενότητάς του. Ο πλουραλισμός ενισχύει τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ και συμβάλλει στη διατήρηση της πολιτικής δημιουργικότητας του κομματικού οργανισμού.

Μετά την ιστορική νίκη στις ευρωεκλογές, πλήθος κειμένων έχουν κατατεθεί από στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα από εδώ και πέρα. Το left.gr παρουσιάζει τον πλούσιο διάλογο  που αναπτύσσεται, σε έναν ειδικό φάκελο. Θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε όλα τα σχετικά κείμενα που φτάνουν στα χέρια μας, πιστεύοντας ότι ο διάλογος που αναπτύσσεται είναι και ενδιαφέρων και πολύ χρήσιμος.

Πηγή
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο εσωκομματικός διάλογος και η δημοκρατία αποτελούν συστατικά στοιχεία της πολιτικής ταυτότητάς του. - See more at: http://left.gr/news/o-syriza-kai-o-esoterikos-dialogos-toy#sthash.8lwUaqoI.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου